Άγιο είχαν μητέρα που θήλαζε και το μωρό της, ψευδοροφή κατέρρευσε δίπλα τους

Άγιο είχαν μητέρα και το νεογέννητο βρέφος της, το οποίο θήλαζε σε θάλαμο θερμοκοιτίδας του Γυναικολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, στην Κύπρο. Δίπλα τους ακριβώς έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι από την ψευδοροφή, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης».

Σύμφωνα με καταγγελία, που αναρτήθηκε και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ψευδοροφή αποκολλήθηκε και κατέρρευσε υπό το βάρος του νερού που είχε συσσωρευτεί, λόγω διαρροής στις σωληνώσεις των κλιματιστικών που περνούν μέσα απ’ αυτό, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε απόσταση μόλις ενός μέτρου από το σημείο όπου η νεαρή μητέρα θήλαζε το μόλις δύο ημερών βρέφος της.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στις 11.15. Στο συγκεκριμένο σημείο η ψευδοροφή είχε φουσκώσει λόγω της διαρροής του νερού, ωστόσο αυτό δεν έγινε αντιληπτό από το προσωπικό προκειμένου να αποτραπεί το συμβάν, που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να είχε τραγική κατάληξη.
Απρόβλεπτο γεγονός
Ο «Π» επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή του Νοσοκομείου Λεμεσού Χρίστο Νικολάου, ο οποίος αφού εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό ανέφερε ότι δυστυχώς δεν μπορούσε να προληφθεί, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι το ταβάνι είχε φουσκώσει. Όπως ανέφερε ο κύριος Νικολάου, από τη διαρροή, που οφείλεται εν πολλοίς στην υπερφόρτωση των κλιματιστικών λόγω της συνεχούς λειτουργίας τους, προκλήθηκαν επίσης ζημιές στην παρακείμενη κουζίνα του προσωπικού.
Δυστυχώς, όπως ανέφερε, πρόκειται για παλιές σωληνώσεις που τοποθετήθηκαν πριν από 30 χρόνια και είναι κρυμμένες στα ταβάνια, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι γίνονται συστηματικά έλεγχοι από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.
Ευτυχώς, ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι ζημιές, πρόσθεσε, διορθώνονται και εντός της χθεσινής ημέρας τοποθετήθηκε νέα γυψοσανίδα.
«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε», υπέδειξε ο κύριος Νικολάου, «είναι προτροπές προς το προσωπικό προκειμένου να ειδοποιεί εγκαίρως, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο». «Θα είμαστε όλοι σε επιφυλακή», ανέφερε καταλήγοντας ο διευθυντής του νοσοκομείου, «για να μην φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις».
newsbeast.g