Έδωσε στη δημοσιότητα τη selfie που επικαλέστηκε την αθωότητά του ο Ισραηλινός

Στη δημοσιότητα έδωσε τη selfie, με την οποία επικαλέστηκε την αθωότητά του, ο ένας εκ των δώδεκα Ισραηλινών, που συνελήφθη για την ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού της 19χρονης Βρετανίδας.

Αγγλικά μέσα δημοσιεύουν τη φωτογραφία που έβγαλε η κοπέλα του Ιαραηλινού Yona Golub και δείχνει το νεαρό να κοιμάται δίπλα της. Είναι η φωτογραφία που έδωσε στην Αστυνομία για να αποδείξει πως το συγκεκριμένο βράδυ δεν βρισκόταν με τη 19χρονη. 
Σε δηλώσεις του, ο νεαρός περιγράφει μεταξύ άλλων, το βράδυ της σύλληψής του.
«Η Αστυνομία χτυπούσε την πόρτα και με ξύπνησαν. Με άρπαξαν από το κρεβάτι και μου είπαν “Συλλαμβάνεσαι για υπόθεση βιασμού”. Δεν ήξερα για ποιο πράγμα μιλούσαν. Ντύθηκα, μου πέρασαν χειροπέδες και με πήραν στο σταθμό».
Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του σε ξένα ΜΜΕ, ο δικηγόρος της 19χρονης, Ανδρέας Πιττάτζης, ανέφερε πως η διαρροή του βίντεο στα social media είναι ποινικό αδίκημα.
«Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η πελάτης μου δεν είναι οι σοβαρότερες στον ποινικό κώδικα. Το γεγονός πως το βίντεο διέρρευσε στα social media και έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι πολύ πιο σοβαρό. Θέλω να μάθω ποιος διέρρευσε το βίντεο και γιατί. Αυτό το αδίκημα διώκεται ποινικά και μπορεί ο υπαίτιος να κατηγορηθεί σε ποινή φυλάκισης. Κάποιος πρέπει να ερευνήσει το θέμα και εδώ και στο Ισραήλ».
reporter.com.cy