Δύο ντρέσινγκ για καλοκαιρινές σαλάτες

Μην αγοράζετε έτοιμες σάλτσες αφού μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας! Ελέγχετε έτσι ότι δεν τρώτε τεχνητά χρώματα και επιπλέον ζάχαρη.

Θα σας προτείνω σήμερα δύο ντρέσινγκ. Ενα κλασικά ελληνικό, με λαδόξυδο και ένα πιο ευφάνταστο, με βάση το αβοκάντο.
Κλασικό ντρέσινγκ
1/4 φλυτζανιού ελαιόκαδο
2 κουταλιές σούπας ξύδι κρασιού
Χυμός 1 λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά, ακόμη και με αυγοδάρτη
Το σκόρδο καθαρίστε το αλλά ρίξτε το ολόκληρο, μην το κόψετε
Ντρέσινγκ με αβοκάντο και ξύδι
Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
1/4 φλυτζανιού ξύδι κρασιού
Χυμός 1 λεμονιού
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μουλινέτα ρίξτε κομμάτια το αβοκάντο (ξεφλουδίστε το), το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι
Αν σας αρέσει, προσθέσετε παραπάνω ξύδι και αλάτι, να «ανεβάσουν» τη γεύση
tempo24