Ιτσλί κεφτέ. Μια παραδοσιακή αρμένικη συνταγή που θα αγαπήσετε

Υλικά για τη γέμιση

2 κιλά μοσχαρίσιος κιμάς 1 κιλό κρεμμύδι 500 γρ Βιτάμ αλάτι πιπέρι
Υλικά για το περίβλημα 1 κιλό άπαχο κρέας κιμάς 1 κιλό πλιγούρι αλάτι, πιπέρι, κόκκινο καυτερό πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση Συνταγής Για τη γέμιση ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια.
Ύστερα προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.Όταν παγώσει ο κιμάς το κάνουμε μπαλάκια και το βάζουμε στο ψυγείο (από το προηγούμενο βράδυ). Για το περίβλημα χτυπάμε στο μπλέντερ μια μικρή κούπα κιμά, κάτι λιγότερο από κούπα νερό, ένα κουταλάκι αλάτι, μισό κουτάλι γλυκιά πάπρικα, ελάχιστο καυτερό πιπέρι και μαύρο πιπέρι . Και συνεχίζοντας κάνουμε όλο το κρέας με τον ίδιο τρόπο.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από το μείγμα και το βγάζουμε πάλι στο μπλέντερ μαζί με 1 και 1/4 κούπες πλιγούρι και λιγότερο από κούπα νερό . Βγάζοντάς τα από το μπλέντερ τα κάνουμε μικρά μπαλάκια( βγαίνουν γύρω στα 12-14).Παίρνουμε στο χέρι μας ένα κομμάτι από το μείγμα, βουτάμε το χέρι μας σε νερό, και του ανοίγουμε στρογγυλή τρύπα και τοποθετήσουμε το παγωμένο μπαλάκι. Το κλείνουμε πολύ καλά με τη βοήθεια νερού. Τα βράζουμε σε νερό, λίγη ώρα πριν τα φάμε, τοποθετώντας τα ιτσλί στη κατσαρόλα. Χρειάζονται 15 λεπτά βράσιμο. Τα σερβίρουμε αφού τα περιχύσουμε με λεμόνι
govastileto.gr/