Ο τέλειος πουρές για αλμυρές και γλυκές απολαύσεις!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα, ακαθάριστη
50 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
3 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
2Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο, της αφαιρούμε τη φλούδα, την τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και την πιέζουμε ελαφρώς για να φύγει η περισσότερη υγρασία.
3Έπειτα, κόβουμε σε κομμάτια την κολοκύθα, τη μεταφέρουμε στο multi ή στο πολυκοπτικό, την πολτοποιούμε και τη στραγγίζουμε πολύ καλά σε μία πετσέτα.
4Κατόπιν, ρίχνουμε ξανά την κολοκύθα στο multi ή στο πολυκοπτικό μαζί με το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε ξανά (σε δυνατή ταχύτητα σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το πολυκοπτικό).
5Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο, χτυπάμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές και σερβίρουμε.
tempo24.
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Λαζάνια με λαχανικά, ελιές και τυριά
Αλμυρές γεύσεις
Σαλάτα με σπανάκι και μανιτάρια
Αλμυρές γεύσεις
Αρνάκι φρικασέ
Αλμυρές γεύσεις
Κοτόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές: Η μυστική συνταγή από την Πάτρα!
Αλμυρές γεύσεις
Αφράτες ατομικές τυρόπιτες
Αλμυρές γεύσεις
Μπρόκολο ψητό με σως γιαουρτιού
Αλμυρές γεύσεις
Χορταστική σαλάτα με πένες και κοτόπουλο
Αλμυρές γεύσεις
Κοτόπουλο φιλέτο με μοτσαρέλα και ντοματίνια
Αλμυρές γεύσεις