Συνελήφθη ο μαθητής του ΕΠΑΛ Μοιρών – Πού βρέθηκε τελικά το όπλο ρέπλικα

Στη σύλληψη του μαθητή του ΕΠΑΛ Μοιρών, για παραβίαση διατάξεων του νόμου περί όπλων, προχώρησαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Προηγήθηκε καταγγελία άλλου μαθητή του ΕΠΑΛ Μοιρών, ο οποίος είπε στην αστυνομία ότι ο συμμαθητής του έβγαλε όπλο μέσα στο σχολείο.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, επρόκειτο για όπλο ρέπλικα, που εντοπίστηκε κρυμμένο σε σημείο κοντά στο σχολείο.
Την Πέμπτη (14.11.2019) ο ανήλικος μαθητής θα βρεθεί ενώπιων του εισαγγελέα για την αυτόφωρη διαδικασία.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης, στο σχολείο θα μεταβεί κλιμάκιο με τη συμμετοχή ψυχολόγου, ενώ σε ότι αφορά την υπόθεση, θα ληφθούν, όπως τόνισε, τα μέτρα που προβλέπονται για τον μαθητή.
Σε επικοινωνία του newsit.gr ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Μοιρών, Γιάννης Αρβανιτάκης, επιβεβαίωσε ότι το πρωί της Τετάρτης (13.11.2019) ένας πατέρας με το παιδί του πήγαν στο γραφείο της υποδιευθύντριας και κατήγγειλαν ότι ο γιος του απειλήθηκε στο προαύλιο από έναν μαθητή με όπλο.
Αμέσως, τόνισε ο κ. Αρβανιτάκης, κλήθηκε η Αστυνομία η οποία πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα στην οποία δεν βρέθηκε τίποτα, ενώ κατέθεσε και η υποδιευθύντρια, καθώς ο ίδιος δεν ήταν παρών.
Πάντως, ο διευθυντής τόνισε πως όταν ο μαθητής ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι το όπλο δεν ήταν πραγματικό, κάτι που αληθεύει, αφού αποδείχτηκε πως επρόκειτο για ρέπλικα.
Ο καθηγητής εξήγησε, τέλος, ότι στο σχολείο δεν έχει συμβεί τίποτα κατά το παρελθόν και πως ο συγκεκριμένος μαθητής ήταν γενικώς ήσυχος και δεν είχε επιδείξει παραβατική συμπεριφορά.
newsit.gr