Απλό και ραφινάτο πιάτο. Ιδανικό για γρήγορα γεύματα, της τελευταίας στιγμής, για όσους θέλουν πρωτείνη, χωρίς να θέλουν να βάλουν κιλά.
Ακολουθήστε τη συνταγή, μην τη φοβάστε: το κρέας πρέπει να μαριναριστεί για να νοστιμίσει, και ο καλύτερος τρόπος είναι η σάλτσα σόγιας.
Υλικά
1/2 κιλό κρέας φιλέτο ή άλλο μαλακό κομμάτι
1/2 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη, λίγο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ειδική σακούλα τροφίμων βάλτε όλα τα υλικά -εκτός από το κρέας- και αναμείξτε καλά
Κόψτε το κρέας σε μικρούς κύβους και ρίξτε το στη σακούλα
Κλείστε καλά, αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί
Ζεστάνετε ένα τηγάνι -Καθαρίστε απαλά το κρέας από την μαρινάδα και ψήστε το στο τηγάνι, τουλάχιστον για 3-6 λεπτά, ανάλογα τα γούστα
Αν δεν το τηγανίσετε πολύ θα είναι καλοψημένο απ’έξω και ροζέ από μέσα
Σερβίρεται ζεστό με σαλάτα, ιδανικό για δίαιτες το καλοκαίρι!
tempo24
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Καρατοσαλάτα με γιαούρτι
Αλμυρές γεύσεις
Αλμυρά muffin με κιμά και λαχανικά
Αλμυρές γεύσεις
Ψαρονέφρι σουβλάκι µε λαχανικά
Αλμυρές γεύσεις
Λαχταριστές πατατοκροκέτες με τυρί
Αλμυρές γεύσεις
Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοκκινιστά
Αλμυρές γεύσεις
Ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Αλμυρές γεύσεις
Κις λορέν με σολομό
Αλμυρές γεύσεις
Ζουμερή ομελέτα με νιφάδες βρώμης
Αλμυρές γεύσεις