Μείωση ποινής για τις “ματωμένες φράουλες” της Μανωλάδας – Ο δράστης έγινε μετανάστης

Τίτλοι τέλους στα Δικαστήρια της Πάτρας

Ξανά στις δικαστικές αίθουσες της Πάτρας  βρέθηκαν σήμερα το πρωί ( Δευτέρα 18 Νοεμβρίου) οι 35 εργάτες που δέχθηκαν πυροβολισμούς όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους  από τα φραουλοχώραφα της Ηλείας στα οποία εργάζονταν, το 2013. Έξι χρόνια μετά το περιστατικό, η υπόθεση που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη έκλεισε οριστικά με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.
Αναγνώριση ελαφρυντικού, μείωση ποινής και 7.000 ευρώ που γλίτωσε! 
Πρωτόδικα ο άνδρας που από την πρώτη στιγμή παραδέχθηκε την πράξη του είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση, έμεινε στη φυλακή για 15 μήνες και στη συνέχεια υπήρξε μετατροπή της ποινής του σε εξαγοράσιμη ( 5 ευρώ για κάθε ημέρα της ποινής του).
Σήμερα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για 31 σωματικές βλάβες και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Kαταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη. με τη νέα απόφαση θα γλιτώσει το ποσό των 7.000 ευρώ. 
Να σημειώσουμε ότι πρόταση της εισαγγελέως ήταν να προσφέρει κοινωφελή εργασία αλλά τελικά θα δώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στην ποινή του.
Να σημειώσουμε επίσης ότι για το σκέλος της εμπορίας ανθρώπων οι εργάτες των χωραφιών δικαιώθηκαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ενώ σήμερα δηλώνουν ότι δικαιώθηκαν και για τις σωματικές βλάβες παρά το γεγονός ότι η ποινή του δράστη μειώθηκε λόγω της αναγνώριση του ελαφρυντικού από το δικαστήριο.
Λόγω αυτού του περιστατικού οι συγκεκριμένοι μετανάστες νομιμοποιήθηκαν πήραν άδεια παραμονής.
Μετανιωμένο πια, έγινε ο ίδιος μετανάστης
Μπορεί κάποτε να σήκωσε όπλο και να πυροβόλησε εναντίον 35 ανθρώπων που ζητούσαν να πληρωθούν για τη σκληρή τους εργασία όμως σήμερα βρίσκεται ως οικονομικός μετανάστης στην Αγγλία.
Όταν βγήκε από τη φυλακή εμφανίστηκε μετανιωμένος για ότι είχε κάνει δεν ξαναπάτησε ποτέ σε φραουλοχώραφο. Αρχικά εργαζόταν μαζί με τους γονείς του οι οποίοι ασχολούνταν με ζώα ενώ στην συνέχεια πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ο ίδιος μετανάστευσε στην Αγγλία όπου εργάζεται ως μάγειρας σε κάποιο ελληνικό εστιατόριο. Μάλιστα έχει δημιουργήσει οικογένεια και έχει αποκτήσει και ένα παιδί. Σήμερα ο ίδιος δεν βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα και τον εκπροσωπούσε ο δικηγόρος του.
thebest.gr