Παρέδιδε τον γιο της στους βασανιστές του! Τον έβαζαν να ζητιανεύει έξω από σούπερ μάρκετ της Πάτρας

Έξι χρόνια κάθειρξη η ποινή της

Ότι παρέδιδε τον ανήλικο γιο της σε δύο άνδρες που τον ανάγκαζαν να επαιτεί κατηγορήθηκε μία γυναίκα από τη Ρουμανία που σήμερα κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου της Πάτρας.
Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες όμως και τώρα αλλά και στο πρωτόδικο δικαστήριο κρίθηκε ένοχη. Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη και πήρε το δρόμο για τη φυλακή όπου βρίσκεται εδώ και 21 μήνες. 
Πρωτόδικα  η γυναίκα (συνελήφθη το 2018) είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη ενώ αυτή τη φορά της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. 
Δύο άνδρες μοίραζαν ρόλους και είχαν στήσει μία “καλοστημένη μπίζνα” με παιδιά που εξανάγκαζαν σε επαιτεία
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η μητέρα που κατηγορήθηκε για εμπορία ανθρώπου οδηγούσε το παιδί της σε ένα μαρτύριο καθώς οι δύο άντρες στους οποίους το παρέδιδε χρησιμοποιούσαν βία προκειμένου να το εξαναγκάσουν να επαιτεί και να παίρνουν τα χρήματα που «κέρδιζε».
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάλι με το κατηγορητήριο το παιδί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι βρισκόταν έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ, στην Πατρών-Αθηνών και ζητιάνευε.
Στο δικαστήριο ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ κατέθεσε ότι δε γνώριζε τη γυναίκα και ότι δεν την είχε δει ποτέ μαζί με το ανήλικο παιδί. Σύμφωνα με όσα είπε πολλές φορές προσπάθησε να διώξει τους δύο άνδρες που εξανάγκαζαν το παιδί να επαιτεί. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ήταν πάντα επιθετικοί ενώ δε δίσταζαν να τον απειλήσουν.
Υποστήριξε ότι είδε πολλές φορές τα παιδιά και το ξανθό αγοράκι (γιο της κατηγορούμενης) να συνεχίζουν να επαιτούν ακόμα και όταν νύχτωνε. 
Η μπίζνα ήταν κερδορά καθώς την ημέρα υπήρχαν στο σούπερ μάρκετ μέχρι 2.000 πελάτες. Αν έστω από τους 800 αποσπούσαν ο, 20 έως 0,50 λεπτά, συγκέντρωναν ένα μεγάλο ποσό.  τα χρήματα βέβαια οι δύο άνδρες φρόντιζαν να τα μαζεύουν συχνά και να μη τα αφήνουν στα παιδιά που ζούσαν το μαρτυριό τους είτε στο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ είτε στον εξωτερικό του χώρο. 
«Πολλές φορές οι πελάτες έγιναν μάρτυρες περιστατικών βίας» κατέθεσε ενώπιων του δικαστηρίου εξηγώντας και πόσο περίπου μπορούσαν να είναι τα κέρδη από την «επιχείρηση».
Φυσικά κλήθηκε και η αστυνομία η οποία μετά από επιχείρηση προχώρησε σε συλλήψεις.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση οι δύο άνδρες και τα παιδιά που εξανάγκαζαν σε επαιτεία κάθε πρωί κάτω από ένα δέντρο μοίραζαν τα πόστα.
«Οι δύο ενήλικοι έδιναν εντολές ενώ όταν κάποιο παιδί δεν εκτελούσε σωστά την αποστολή του, το χτυπούσαν» ανέφερε.
Όπως εξήγησε σε μια τέτοια στοιχείο υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας και όλη η ομάδα οδηγήθηκε στο Τμήμα. Από εκεί και πέρα ξετυλίχθηκε το κουβάρι και ο ρόλος του καθένα μέσα στην «καλοστημένη. μπίζνα».
Να σημειώσουμε ότι παιδί σήμερα είναι 15 χρονών και ζει με τον πατέρα του στη Ρουμανία. 
thebest.gr