“Κατηγορείται άδικα ένας άνθρωπος!” – Μαρτυρία από τη Νορβηγία με φόντο τη δολοφονία της βιολόγου

Επιστολή στις ελληνικές αρχές για την υπόθεση δολοφονίας της Σούζαν Ίτον.

Ένα γράμμα δύο γυναικών από τη Νορβηγία ίσως αποδειχθεί το “κλειδί” για την άδικη κατηγορία ενός ανθρώπου, ο οποίος φέρεται να χτύπησε με το αυτοκίνητό του μία γυναίκα τον Οκτώβριο του 2018. Οι αστυνομικές Αρχές, όπως αναφέρεται στην επιστολή, συνέλαβαν ένα άτομο που βρισκόταν στον λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή και έτυχε να είχε το ίδιο λευκό όχημα με τον δολοφόνο της Σουζάν Ίτον, Γιάννη Παρασκάκη.
Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Οκτωβρίου του 2018, όταν ένα αυτοκίνητο λευκού χρώματος μάρκας Hyundai χτύπησε και τις δύο γυναίκες έξω από το ξενοδοχείο “Santa Marina”. Η μία γυναίκα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για να της γίνουν ράμματα.
Η Αστυνομία εκείνο το βράδυ, όπως αναφέρεται στην επιστολή, συνέλαβε ένα άτομο σε κλαμπ στην περιοχή του Καλαμακίου, το οποίο ήταν ίδιο με αυτό του Γ. Παρασκάκη. Οι αστυνομικοί είπαν στις δύο Νορβηγίδες ότι συνελήφθη ένας άνδρας και ζητήθηκε να πάνε στο Τμήμα για αναγνώριση του προσώπου και του οχήματος. Αν και δεν ήταν σίγουρες, πείστηκαν να κάνουν μήνυση, καθώς ο άνδρας ήταν, όπως γράφουν, μεθυσμένος.
Οι λεπτομέρειες όμως που γράφει η επιστολή δείχνουν πως μάλλον ο οδηγός του αυτοκινήτου που τους χτύπησε δεν ήταν μεθυσμένος, καθώς τους ακολούθησε επί 20 λεπτά. Αυτό είπαν και στους αστυνομικούς, εξιστορώντας ότι έτρεξαν για να σωθούν και κρύφτηκαν σε έναν κήπο, πριν μπορέσουν να μπουν και να ζητήσουν βοήθεια στο ξενοδοχείο “Αλεξάνδρα”! Από εκεί μάλιστα είδαν τον άνδρα να περνάει από μπροστά, οδηγώντας με μικρή ταχύτητα και ουσιαστικά ψάχνοντάς τους!
Το πρόβλημα ξεκινά απ’ όταν έγινε γνωστή η σύλληψη Παρασκάκη και η ομολογία της δολοφονίας. Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τις αστυνομικές Αρχές, ενεργοποιώντας μάλιστα και τις Προξενικές Αρχές της Νορβηγίας στα Χανιά, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Σκοπός τους ήταν να αποσυρθεί η μήνυση σε βάρος ενός αθώου -όπως σημειώνουν στην επιστολή- ανθρώπου.
Δεν υπήρξε ωστόσο καμία επαφή και στο τέλος του γράμματος σημειώνεται ότι δεν πρόκειται να αφεθεί η συγκεκριμένη υπόθεση και πως αν τα πράγματα γίνονταν διαφορετικά, τότε ίσως να μην είχαμε φτάσει στη δολοφονία της βιολόγου!
ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟ PARAKRITIKA.GR
cretalive.gr/