Λύση από τον Αρχιεπίσκοπο στο ηλικιωμένο άστεγο ζευγάρι του Κεραμεικού

Η είδηση ότι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ζούσε στο προαύλιο Εκκλησίας στον Κεραμεικό προκάλεσε ένα απίστευτο «κύμα» αλληλεγγύης από τους συμπολίτες μας. Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν το γνώριζε η Εκκλησία της Ελλάδος

ΟΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με τις γνωστές ευαισθησίες που τον διακρίνουν, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα έσπευσε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου στο σημείο για να δει από κοντά τι συμβαίνει. Έτσι αθόρυβα και με τρομερή διακριτικότητα, όπως μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε την περιοχή και συνομίλησε με τον 84χρονο Φίλιππο Μελισσιώτη και την 82χρονη σύζυγό του που βρέθηκαν στο δρόμο, αφού τους έκαναν έξωση επειδή χρωστούσαν πολλά ενοίκια. Επί 44 ημέρες το ζευγάρι είχε βρει καταφύγιο στο προαύλιο της Εκκλησίας. Μάλιστα, κάποιοι Πακιστανοί τους είχαν δώσει κουβέρτες για να αντέξουν στο κρύο και τα μοναδικά τους υπάρχοντα ήταν ένα τραπεζάκι και δύο καρέκλες. Υπό τους ήχους των ψαλμών έτρωγαν ό,τι έδιναν οι άνθρωποι της περιοχής και κάθε μέρα προσεύχονταν να γίνει ένα μικρό «θαύμα».
Και το «θαύμα» έγινε! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνομίλησε για αρκετή ώρα με το ηλικιωμένο ζευγάρι-χωρίς καμία κάμερα να τον ακολουθεί- άκουσε την ιστορία τους, η οποία τον συγκίνησε βαθιά και αποφάσισε να τους προσφέρει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες τους.
Ο Μακαριώτατος τους ζήτησε να σπεύσουν να βρουν το ταχύτερο δυνατόν ένα διαμέρισμα που θα πληρώνει κάθε μήνα ο ίδιος από την τσέπη του, όπως επίσης και όλους τους λογαριασμούς και τα κοινόχρηστα! Αυτός είναι ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος των έργων και της αγάπης για τον συνάνθρωπο. Ο Αρχιεπίσκοπος που αθόρυβα και διακριτικά βοηθάει πολλούς συμπολίτες μας, αλλά δεν επιθυμεί να το δημοσιοποιεί. Μια «ήρεμη δύναμη» που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά οι πράξεις, πάντα προς την κατεύθυνση της στήριξης των πλέον αδυνάμων συνανθρώπων μας.
ethnos.gr/