Αγγελίδης: έχω γίνει “φυτό”

Το ποσό των 2.796.000 ευρώ ζητάει ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης και η σύζυγος του, Εβελίνα Βαρσάμη από τον οδηγό του λεωφορείου και την εταιρία του, για το τραγικό ατύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, που οδήγησε τον παρουσιαστή στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Στις συνολικά 16 σελίδες της αγωγής ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης περιγράφει πώς είναι η κατάστασή του σήμερα, δύο χρόνια μετά το σοκαριστικό τροχαίο.
«Σε γενικές γραμμές έχω γίνει φυτό. Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση. Αδυνατώ να περπατήσω. Αδυνατώ να κινήσω πλήρως το αριστερό μου χέρι. Έχω πλήρη αδυναμία επικοινωνίας εκτός από την ανταπόκρισή μου σε κάποια νέα νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν μπορώ να τραφώ. Έχω υποστεί μία μόνιμη αναπηρία, δηλαδή έχω καταστεί τετραπληγικός. Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να έχω ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Δεν θα μπορέσω ξανά να έχω κανονική επικοινωνία με το παιδί μου, δεν θα μπορέσω να έχω ουσιαστική επικοινωνία με την σύζυγό μου. Δεν θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη».
«Ζητώ να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή. Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να καταβάλλουν στον α’ από εμάς για την ανωτέρω αιτία, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον το συνολικό ποσό των 2.976.000 και μάλιστα νομιμοτόκως με τόκο επιδικίας από την επίδοση της αγωγής σε αυτούς και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση. Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να καταβάλλουν στην β’ από εμάς για την ανωτέρω αιτία και την ιδιότητα της ως ασκούσας την γονική μέριμνα του ανηλίκου, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, το συνολικό ποσό των 108.000 ευρώ και μάλιστα νομιμοτόκως με τόκο επιδικίας από την επίδοση της αγωγής σε αυτούς μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση», αναφέρει η οικογένεια Αγγελίδη.
Η σύζυγος του Αγγελίδη, Εβελίνα Βαρσάμη, ξέσπασε στην δικαστική αίθουσα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, «ο σύζυγος μου αυτή τη στιγμή έχει 90% αναπηρία που σημαίνει ότι είναι σχεδόν φυτό. Έχει ελάχιστη επικοινωνία με το περιβάλλον. Εκτός από την τηλεόραση ασχολούνταν με ένα μαγαζί στη Γλυφάδα όπου έκανε τις δημόσιες σχέσεις και ήταν υπεύθυνος καταστήματος. Έπαιρνε μισθό 1.300, συν τα τιπς που ήταν 300 το μήνα, που σε γιορτές έφτανε συνολικά τις 2.500 ευρώ».
Η συνήγορος του οδηγού του λεωφορείου, υποστήριξε από την πλευρά της, «Αιτούμαστε διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης γιατί ο κ. Αγγελίδης ζητά 2.796.000 ευρώ για την περίθαλψη του. Έχουμε και ένσταση επειδή δεν φορούσε κράνος και αρνούμαστε την αγωγή γιατί ήταν συνυπαίτιος ή υπαίτιος κατά 95% ο ίδιος για τον τραυματισμό του».
.ant1news.gr