Αλβανία: Καρέ-καρέ η δραματική στιγμή της διάσωσης 45χρονης από την ΕΜΑΚ (vid)

Συνεχίζεται το έργο της ΕΜΑΚ στην Αλβανία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ στην Αλβανία για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ανθρώπων κάτω από συντρίμμια, μετά το φονικό χτύπημα του Εγκλέλαδου.
Αυτή την ώρα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ πήρε πληροφορία για γκρεμισμένο κτίριο, στο οποίο μπορεί να υπάρχουν εγκλωβισμένοι, και σπεύδει στο σημείο για έρευνα. Μέχρι στιγμής οι Έλληνες διασώστες έχουν απεγκλωβίσει μια ζωντανή γυναίκα, ηλικίας 45 ετών, στην πόλη Thumane, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, όπως και έναν ζωντανό άντρα στο Δυρράχιο.
Από συγκρότημα με δίδυμα κτίρια απεγκλωβίστηκε ζωντανός, χωρίς τις αισθήσεις του, και άντρας ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του αρκετές ώρες αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας αυτός θα μπορούσε να είχε ζήσει εάν ενώ ήταν εγκλωβισμένος δεν γινόταν μετασεισμός.
Οι άντρες της ΕΜΑΚ επιχείρησαν σε κίνδυνο της ζωής τους, καθώς υπήρχαν τσιμεντένιες πλάκες πάνω από τα κεφάλια τους.
Παρά ταύτα δεν σκέφτηκαν στιγμή να επιχειρήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες, και έτσι έσωσαν την 45χρονη γυναίκα. Όσο εκείνη ήταν εγκλωβισμένο το παιδί της είχε ήδη διακομιστεί τραυματισμένο στο νοσοκομείο.
Οι Έλληνες της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους, από την περασμένη Τρίτη μέχρι σήμερα, εφτά άτομα, τα οποία κατέληξαν. Η ομάδα της 5η ΕΜΑΚ που επιχείρησε στο Δυρράχιο απεγκλώβισε ζωντανό έναν 24χρονο, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει τη θέλησή του να συναντήσει τους Έλληνες διασώστες και να τους πει από κοντά ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Τα ελληνικά κλιμάκια θα παραμείνουν στην Αλβανία μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.
.ethnos.gr