Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Πότε ξεκινά η δίκη στο Εφετείο

Στο Εφετείο ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου του 2020 η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, η οποία τον Οκτώβριο του 2017 είχε βρεθεί δολοφονημένη με 14 μαχαιριές στο Β΄Νεκροταφείο.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.Επιπλέον καταδικάστηκε και για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα αλλά και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή επιπλέον 8 μηνών, για τις δύο τελευταίες πράξεις.

Μιλώντας στο star.gr ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε ότι είναι δεδομένο πως ο αυτουργός της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού είναι ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία της δικογραφίας.
Αυτό που μένει να διερευνηθεί, είναι εάν υπάρχει ηθικός αυτουργός, δηλαδή αν τον κατηγορούμενο τον έβαλαν να κάνει το έγκλημα, ή τη σκότωσε με μόνο σκοπό να τη ληστέψει.
Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρας της Δώρας Ζέμπερη 
Να σημειώσουμε ότι ο φερόμενος ως δράστης της άγριας δολοφονίας είχε δώσει τη δική του εκδοχή στο παρελθόν, αναφέροντας πως του είχαν ζητήσει το περιεχόμενο της τσάντας της.
«Ήθελαν το περιεχόμενό της και θα μου έδιναν το κινητό της να το πάω σε ένα δικό τους μαγαζί. Δεν μπορούσα να βάλω στο μυαλό μου ότι τους ενδιέφεραν στικάκια (…)Μου είχαν πει ότι θα μου έδιναν 30.000 ευρώ για την τσάντα» είχε δηλώσει μέσα από τη φυλακή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
Μάλιστα απευθυνόμενος στην οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη είχε πως «δεν είμαι εγώ αυτός που ψάχνουν».
Η Δώρα Ζέμπερη 32 χρόνων, υπάλληλος στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά, κατακρεουργήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ άφηνε ένα λουλούδι στον τάφο φίλου της. Δέχτηκε 14 μαχαιριές σε πλάτη, θώρακα και είχε αμυντικά τραύματα στο χέρι και στην παλάμη.
Η οικογένειά της επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι πίσω από τη δολοφονία κρύβονταν οικονομικά συμφέροντα, αναφέροντας ότι ο χώρος εργασίας της ήταν πηγή κινδύνου, καθώς η 32χρονη εφοριακός φέρεται να είχε ανακαλύψει εικονικά τιμολόγια και  ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 
.star.gr