Εμβολιασμένο το 8χρονο αγόρι που κατέληξε στο «Παίδων» σύμφωνα με την καρτέλα του

Κανονικά φέρεται να είχε εμβολιαστεί το 8χρονο αγόρι που κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στο οποίο ανιχνεύθηκε το βακτηρίδιο της διφθερίτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η καρτέλα του παιδιού δείχνει ότι έχουν γίνει και οι πέντε δόσεις του εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη, όπως ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για την ηλικία του.
Υπενθυμίζεται ότι το αγόρι ήταν ορφανό και διέμενε μέχρι τα πέντε του χρόνια σε δομές της Κοινωνικής Πρόνοιας. Αρχικά φιλοξενούνταν στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» και στη συνέχεια στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Στην ηλικία των 5 ετών, το παιδί ανέλαβε ανάδοχη μητέρα. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πλημμελή εμβολιασμό του παιδιού.
Για τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων και της νεκροτομής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων, ο 8χρονος Δ.Α. προσήλθε στις 22/11/2019 «με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».
.cnn.gr