Παγώνουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα επί της σορού του άτυχου Παναγιώτη

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της νενομισμένης νεκροτομής που διενεργήθηκε επί της σορού του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο έπειτα από το φοβερό τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον αυτοκινητόδρομο της Λεμεσού.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 27χρονος υπέστη πλήρη διατομή της θωρακικής αορτής, κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, αιμορραγία εγκέφαλου, ρήξη ύπατος και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων. Τη νεκροτομή διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους.
Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της οικογένειας μετά τη νεκροτομή, Ηλίας Χρίστου, ανέφερε ότι μετά την κηδεία θα μελετηθούν τα νομικά μέτρα, υποδεικνύοντας πως «θα υπάρχει αγωγή για αποζημιώσεις για το εξαρτώμενο τέκνο του».
Επίσης, δήλωσε ικανοποιημένος από τη σύλληψη του 50χρνου για ανθρωποκτονία.
Στο μεταξύ, εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης και επανασυνελήφθη για ανθρωποκτονία ο 50χρονος Ρώσος που παρέσυρε στο θάνατο τον 27χρονο Παναγιώτη.
Η Αστυνομία αποτάθηκε στο Δικαστήριο, εξασφαλίζοντας το νέο ένταλμα και ως εκ τούτου, ο 50χρονος κρατείται ως ύποπτος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.
Σημειώνεται ότι ο 50χρονος έλαβε εξιτήριο και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ για ανάκριση. Την ίδια ώρα, η τροχαία συνεχίζει τις έρευνες για να εξακριβώσει και με επιστημονική μαρτυρία τα ακριβή αίτια του φοβερού τροχαίου δυστυχήματος που στοίχησε τη ζωή στον 27χρονο Παναγιώτη. Το μαύρο κουτί του φονικού οχήματος αναμένεται να καταδείξει την ακριβή ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο 50χρονος, ο οποίος μάλιστα οδηγούσε μεθυσμένος (σ.σ. 111 mg αντί 22).
Επίσης, μαρτυρίες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι ο 50χρονος οδηγούσε ζικ-ζακ και διερχόμενοι οδηγοί του έκαναν σήμα με τα φώτα.
Σημειώνεται πως για δεύτερη φορά στα χρονικά θα βρεθεί οδηγός στο εδώλιο αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
reporter.com.cy