Αμαλιάδα: Προβληματισμός επί της διαδικασίας για τον 15χρονο μαθητή που μαχαιρώθηκε…

Δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί η απόφαση αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος για τον 15χρονο μαθητή που δέχτηκε την επίθεση από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας.

Για τον 15χρονο ελήφθη η απόφαση να φοιτήσει από εδώ και στο εξής στο 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας και ο 16χρονος μαθητής που του επιτέθηκε στο ΓΕΛ Λεχαινών. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου συνεδρίασε στο χώρο του σχολείου, σε μια συνεδρίαση που συμμετείχε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.
Αν και η απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο μετά τη συνεδρίαση, ήταν ο 15χρονος μαθητής να φοιτά πλέον στο 2ο Λύκειο της πόλης, υπάρχει ένα ενδεχόμενο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες,  αυτή η απόφαση να αλλάξει και να παραμείνει τελικά στο σχολείο του, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται.
Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Γιαννόπουλος για το συγκεκριμένο θέμα, με αφορμή την συμμετοχή του στη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να εκφράσει την προσωπική του άποψη για το θέμα της απόφασης, λέγοντας ότι η παρουσία του στη συνεδρίαση «είχε να κάνει με τον έλεγχο της νομιμότητας της διαδικασίας εξέτασης, δηλαδή του τρόπου με τον οποίο κατέληξαν σε αυτή την απόφαση».
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης μίλησε για γόνιμη συζήτηση, τονίζοντας, πάντως, ότι : «Υπήρξε ένας προβληματισμός επί της διαδικασίας. Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα ο σύλλογος διδασκόντων θα προβεί σε ανακοινώσεις, που θα καταλήξει. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ έμμεσα, άλλα άμεσα ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι όχι να παρέμβει επί της απόφασης, αλλά να κριθεί ως προς την νομιμότητα αυτής της απόφασης. Κοιτάμε εάν τηρήθηκαν από το νόμο τα προβλεπόμενα.
Αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να προστατέψω τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς από τυχόν λανθασμένες ενέργειες. Αυτό οφείλαμε να το κάνουμε. Αυτά να «ζυγίσουν», αυτά να λάβουν υπόψη τους και να πράξουν ανάλογα…».
patrisnews.com