Κώστας Πάσσαρης: «Καταδικάστε με για όσα έχω κάνει»

Ο διαβόητος κακοποιός παραμένει φυλακισμένος στη Ρουμανία

Χωρίς τον Κώστα Πάσσαρη στο εδώλιο του κατηγορουμένου ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του διαβόητου κακοποιού για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες. «Καταδικάστε με γι’ αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως γι’ αυτά που δεν έκανα», ανέφερε ο Κώστας Πάσσαρης μέσω του συνηγόρου του κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι ο Κώστας Πάσσαρης εκτίει ποινή στη Ρουμανία και έχει εκφράσει την επιθυμία του να δικαστεί στην Ελλάδα, ενώ ο συνήγορός του, Ανδρέας Ταγαράκης, ζήτησε αρχικά από το δικαστήριο να αναβάλει την υπόθεση, καθώς δεν έχει παραληφθεί επισήμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης η απάντηση των ρουμανικών Αρχών που συναινούν στο αίτημα Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα.
Μετά την απόρριψη του αιτήματος, το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση των μαρτύρων αστυνομικών, οι οποίοι στις 17 Φεβρουαρίου 2000 είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Κώστα Πάσσαρη και δύο συνεργούς του στην πλατεία Βάθης.
«Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία BMW που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε “μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας” και αμέσως άνοιξε την πόρτα και έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει 6 χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση», είπε ο αστυνομικός, κάνοντας λόγο για «τυφλά χτυπήματα» Πάσσαρη, προκειμένου να μην τον ακολουθήσει κανείς.
«Κάναμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο Πάσσαρης μας έλεγε “σας παρακαλούμε, είμαστε καλά παιδιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα”. Την ώρα που έλεγε αυτά, ακούω τον συνάδελφό μου να φωνάζει “όπλο”. Είχε δει τον συνοδηγό του Πάσσαρη να βγάζει όπλο. Σε 30” έπεσαν 130 σφαίρες», είπε χαρακτηριστικά ένας δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος πυροβολήθηκε στο πόδι ψηλά δίπλα στα γεννητικά όργανα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Δεκεμβρίου.
ethnos.gr/