Λαμία: Στο εδώλιο πατέρας για ασέλγεια της ΑμεΑ κόρης του!

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Λαμία κάθισε 57χρονος από χωριό της Ευρυτανίας. Κατηγορείται για ασέλγεια της ανήλικης κόρη του με νοητική υστέρηση…

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο του δικαστηρίου στη Λαμία, ο 57χρονος ασελγούσε από την ηλικία των 13 ετών και για δύο τουλάχιστον χρόνια στην ΑμεΑ κόρη του.

Η πράξη φέρεται να έλαβε χώρα από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2015, ενώ πλέον η κοπέλα που είναι 20 χρόνων έχει απομακρυνθεί από το περιβάλλον του.

Ο 57χρονος παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας που έχει διατηρήσει σε ισχύ τους περιοριστικούς όρους του Ανακριτή για απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, εμφάνιση στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα και απαγόρευση προσέγγισης της κόρης του.
Το κορίτσι διαμένει στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου, το οποίο ασκεί Δικαστική Συμπαράσταση και παραβρέθηκε στη δίκη προς υποστήριξη των κατηγοριών της κατάχρησης ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου, της αποπλάνησης ανηλίκου μη συμπλήρωσης δεκαπέντε ετών κατ’ εξακολούθηση και της ασέλγειας μεταξύ συγγενών.
Η δίκη του 57χρονου αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης και θα οριστεί εκ νέου ημερομηνία εκδίκασης από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας κ. Ζήση.
newsit.gr