Νέο κρούσμα κακοποίησης ανηλίκου – Το αποκάλυψε μέσω Facebook γνωστή επικοινωνιολόγος

Η σύμβουλος επικοινωνίας Βάσω Παπαχαραλάμπους επικαλέστηκε σε ανάρτηση της στο Facebook συζήτηση μεταξύ προπονητών στο κολυμβητήριο Πλάτωνας στη Νίκαια οι οποίοι σχολίαζαν τα σημάδια κακοποίησης που διέκριναν στο κορμάκι ενός μικρού μαθητή

Η παιδική κακοποίηση ευδοκιμεί στη σιωπή, στη συγκάλυψη και στην αδιαφορία. Τα θύματα φωνάζουν χωρίς να μιλούν. Μιλάνε τα σημάδια στα σώματα τους και η συμπεριφορά τους.
Η σύμβουλος επικοινωνίας Βάσω Παπαχαραλάμπους έτυχε να βρίσκεται προχθές το απόγευμα στο κολυμβητήριο Πλάτωνας στη Νίκαια. Συνόδευε το παιδί της στο μάθημα κολύμβησης όπως κάνουν εκατοντάδες άλλοι γονείς. Στα αποδυτήρια «έπιασε» μια συζήτηση μεταξύ των προπονητών. Σχολίαζαν τα σημάδια στο κορμάκι ενός ανήλικου κολυμβητή που ανήκει στο προεφηβικό τμήμα, δηλαδή πρόκειται για ανήλικο κάτω των 15 ετών. Ένας εκ των προπονητών, σύμφωνα με την ίδια, έλεγε ότι τα παιδιά που έχουν υποστεί βία φαίνονται. Πως το σώμα τους είναι συνήθως σημαδεμένο από μελανιές και τσιμπιές.
Άρα αυτή η εικόνα δεν είναι πρωτόγνωρη στους χώρους του κολυμβητηρίου. Έχει ξανασυμβεί. Κανείς όμως δεν βρήκε θάρρος να το καταγγείλει στην Εθνική Γραμμή SOS 1056. Ούτε καν ο προπονητής του συγκεκριμένου παιδιού με το οποίο έρχεται σε επαφή σχεδόν κάθε μέρα.
«Χθες άκουγα στο κολυμβητήριο προπονητή και γονείς να σχολιάζουν τα σημάδια κακοποίησης που είχε ένα μικρό παιδί. Κατέληγαν στο γνωστό, “Και τι να κάνουμε;” “Ε αυτό να κάνετε”» αναφέρει στην ανάρτηση της στο Facebook η σύμβουλος επικοινωνίας, περιλαμβάνοντας και την ηλεκτρονική διεύθυνση καθώς και τον αριθμό για τις τηλεφωνικές καταγγελίες το 1056 που λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
«Είναι υπόθεση όλων μας να γίνουμε η φωνή τους» λέει στο protothema.gr η Βάσω Παπαχαραλάμπους. «Και η παραμικρή υποψία πρέπει να είναι αρκετή για να μας κινητοποιήσει. Είναι δική μας υπόθεση να γίνουμε η φωνή τους» προσθέτει.
Εκείνη τόλμησε να το δημοσιοποιήσει. Εμείς εντοπίσαμε την ανάρτηση της και την αναδημοσιεύουμε με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν τόσο οι προπονητές αυτού του μικρού παιδιού, όσο και οι αρμόδιες Αρχές που θα διαβάσουν το κείμενο. Ίσως έτσι καταφέρουμε όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στην κακοποίηση μιας αθώας ψυχής.
protothema.gr/