Ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία του Κωστή

Αναβιώνει στο δικαστήριο η φρίκη του άτυχου νέου που έχασε την ζωή του από τα χέρια της μάνας και του πατριού του.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων του Μικτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, κάθονται οι γονείς του Κωστή Πολύζου 23  χρόνων από την Σιάτιστα που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την από κοινού δολοφονία του.
Στο δικαστήριο κατέθεσε αρχικά η σπιτονοικοκυρά του πατριού στη Μαγούλα, η οποία αναφέρθηκε κυρίως στην απόσταση που χωρίζει τον τόπο κατοικίας της με την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.
Στη συνέχεια, η υπάλληλος τράπεζας στα Νέα Μουδανιά, μίλησε για ένα δάνειο που είχαν πάρει το θύμα και ο πατριός του με σκοπό την αγορά ενός σπιτιού.
Στο δικαστήριο κλήθηκε και η πρώην αρραβωνιαστικιά του επιστήθιου φίλου του Κωστή, Σπύρου Καλαμπούκα, η οποία εξέφρασε την πεποίθησή της ότι δράστες αυτής της δολοφονίας είναι οι κατηγορούμενοι.
Η δίκη διακόπηκε για την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και αναμένεται να καταθέσουν η Αγγελική Νικολούλη, ο επιστήθιος φίλος του θύματος  Σπύρος Καλαμπούκας και ο κυνηγός που ανακάλυψε την σορό του Κωστή Πολύζου ξεθαμμένη και κατασπαραγμένη από άγρια ζώα στο κτήμα του πατριού του.
Η έρευνα της δημοσιογράφου-ερευνήτριας ξεδίπλωσε το μπερδεμένο νήμα αυτής της υπόθεσης και έφερε στην επιφάνεια τη σύγχρονη «Μήδεια» που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.
Το χρονικό
Ο Κωστής Πολύζος 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών, από κυνηγό της περιοχής.
/anikolouli.gr