Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική! Προσοχή στους δρόμους

Καταρρακτωδώς βρέχει εδώ και μερικές ώρες στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα και αυτός ο καιρός έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους δρόμους και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Το κύμα κακοκαιρίας “Διδώ” βρίσκεται σε εξέλιξη τις βραδινές ώρες της Τρίτης και έχει προκαλέσει σημαντικές βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες, όμως ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική, αναμένεται να συνεχιστούν έως και μετά τα μεσάνυχτα, οπότε προοδευτικά θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί την Τετάρτη.
Παράλληλα, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη στην Πιερία, στην Ημαθία και στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας. Λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις οκτώ έως εννέα μποφόρ, τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν κατά τόπους έως το απόγευμα της Τετάρτης.
Στην υπόλοιπη χώρα, την Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στη Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
newsit.gr