Η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη – Ψυχροί και ανέκφραστοι η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου

Στην Κοζάνη, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, ξεκίνησε σήμερα στις 09:30 η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της γνωστής δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη.

Μετά την έφεση που ζήτησαν η μητέρα του Κωστή Πολύζου Δέσποινα Κουτσέγκου και ο πατριός του Χρήστος Νιός δηλώνουν αθώοι και κάθονται και πάλι στο εδώλιο αυτή τη φορά ζητώντας μείωση ποινής ή ακόμη και την αποφυλάκισή τους. Συνήγορός τους ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας.
Να θυμίσουμε ότι μητέρα και πατριός είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Κωστής Πολύζου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής “Φως στο Τούνελ” κατέθεσε νωρίς το πρωί:

Η Δέσποινα Κουτσέγκου είχε υπόνοιες για τον Σπύρο Καλαμπούκα, φίλο του Κωστή, ενώ ο ίδιος είδε την μητέρα του Κωστή να καθαρίζει χαλιά αμέσως μετά την εξαφάνιση του γιου της.

Στις 11:30 το βράδυ η γειτόνισσα της οικογένειας είδε τον Κωστή να μπαίνει μέσα στο σπίτι, ενώ η θεία του Κωστή τον άκουσε να μπαίνει στην οικεία του, αλλά ουδέποτε άκουσε αυτοκίνητο, όπως ανέφερε ο αδερφός του σε παλαιότερες μαρτυρίες όπως και δεν άκουσε ποτέ ξανά να ανοίγει η πόρτα για να βγει κάποιος έξω.

Δημοσιογράφος της εκπομπής “Φως στο Τούνελ” είχε ζητήσει από την μητέρα του Κωστή Πολύζου να μιλήσει στον μικρό του αδερφό. Στο βίντεο που έχει στα χέρια της η εκπομπή το παιδί κουνιόταν ασταμάτητα και έψαχνε με το βλέμμα του την μητέρα του. Φαινόταν σαν να του είχαν διδάξει τι να πει, ενώ παιδοψυχολόγος είπε στη γνωστή δημοσιογράφος ότι το παιδί δεν βιώνει την απώλεια του αδερφού του. Ενώ όταν στο διάλειμμα εκπομπής πλησίασε η Αγγελική Νικολούλη τον μικρό αδερφό του Κωστή και τον ρώτησε αν ήθελε να συμπληρώσει και κάτι άλλο ζήτησε τρομοκρατημένος τη μητέρα του.

Αναφορά έγινε και στον κυνηγό που είδε τον νεαρό Κωστή Πολύζο στον ύπνο του, ο οποίος βρήκε και το άψυχο σώμα του. Μάλιστα αφού προβλήθηκε η συνέντευξη του κυνηγού στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” ο κυνηγός δέχτηκε επίσκεψη από την μητέρα και τον πατριό του Κωστή.

Αφού βρέθηκε το πτώμα του Κωστή Πολύζου η καλή σχέση που είχε η γνωστή δημοσιογράφος με την μητέρα του Κωστή σταμάτησε να υπάρχει.

Η Αγγελική ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν πρόκειται να ξεπεράσει την πρώτη της επαφή με την Δέσποινα όταν την ενημέρωσε πως βρέθηκε το πτώμα του παιδιού της. Η μητέρα με ψυχρότητα της απάντησε πως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ο Κωστής, πως πρόκειται για Αλβανό και πως ο Κωστής βρίσκεται σε μοναστήρι. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν ήταν μάνα για ένα παιδί που βρέθηκε χαμένο και πως αν ήταν άλλη θα έφευγε με τα πόδια από Αθήναι για να πάει να δει το παιδί της στη Σιάτιστα.

Αυτό που έκανε κακή εντύπωση στην δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη ήταν πως ο Σπύρος έγινε ο αγαπημένος φίλος του Κωστή ενώ ο πατριός άρχισε να κατηγορεί τους κατοίκους της περιοχής και μάλιστα έγινε μια άσχημη συζήτηση για αυτές τις φήμες.

Αφού βρέθηκε νεκρός ο Κωστής Πολύζος η εκπομπή έλαβε μία ανώνυμη πληροφορία πως δυο μέρες μετά την εξαφάνιση του νεαρού Κωστή εθεάθη όχημα 4×4. Μάλιστα έγινε γνωστό πως ο πατριός του Κωστή Πολύζου είχε στην κατοχή του ένα τέτοιο όχημα το οποίο πουλήθηκε αργότερα.

Το όχημα αυτό πουλήθηκε στη Βέροια και η εκπομπή βρήκε τον ιδιοκτήτη ο οποίος ανέφερε πως το αυτοκίνητο πλύθηκε 11 φορές ωστόσο δεν μπόρεσε να αφαιρέσει κάποιους λεκέδες από την κουκούλα. Η κουκούλα του αυτοκινήτου εστάλη στον γνωστό γενετιστή Δρ. Γιώργο Φιτσιάλο ο οποίος κατέληξε πως υπήρχαν σημάδια ανθρώπινου αίματος στο εσωτερικό της κουκούλας ωστόσο δεν μπόρεσε να πει με ακρίβεια αν αυτά ανήκουν στον Κωστή Πολύζο. 


Η δημοσιογράφος είπε πως η μητέρα του Κωστή δεν ήταν η γυναίκα που πονούσε και δεν ζούσε καμία αγωνία ενώ εξέφρασε παράπονα για την Αγγελική Νικολούλη αφού βρέθηκε το πτώμα του γιου της.

Όπως ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη ο φίλος του Κωστή Πολύζου Σπύρος έλεγε στην εκπομπή πως ήταν στενοχωρημένος μιας και είχε πολλά προβλήματα με τα δάνεια που είχε στο όνομά του. Ο Σπύρος μάλιστα δεν πίστευε πως ο Κωστής βγήκε από το σπίτι εκείνη τη νύχτα. Ανέφερε επίσης πως κάτι πρέπει να έγινε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με την ίδια οι αστυνομικοί της Σιάτιστας δεν ενημερώθηκαν ποτέ για το οικόπεδο ενώ η μητέρα του έλεγε συνέχεια πως παρέδωσε στην ασφάλεια μία λίστα με όλα τα ακίνητα της οικογένειας για να τα ψάξουν.

Η γνωστή δημοσιογράφος είναι σίγουρη πως ότι και αν έγινε αποκλείεται η μητέρα του Κωστή να το έκανε μόνη της και πως σίγουρα υπήρξε και άλλο άτομο μαζί της ενώ όπως ανέφερε στο δικαστήριο δεν υπάρχουν στοιχεία από κάμερες που να δείχνουν ότι ο πατριός του Κωστή Πολύζου πήγε από Αθήνα στη Σιάτιστα και πως γύρισε ξανά εκείνο το βράδυ.

Και ενώ η Αγγελική Νικολούλη κατέθεσε τόσα εναντίον της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζουν οι δυο τους καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν ανέκφραστοι και ψυχροί πράγμα που φαίνεται πως συνηθίζουν να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας δίκης

Η δίκη συνεχίζεται.