Πάτρα: Ψάχνουν χώρο για να φιλοξενηθούν και τα εννέα αδελφάκια μαζί

Τα αδελφάκια φιλοξενούνται σε δυο νοσοκομεία μέχρι να αναρρώσει η μητέρα τους η οποία νοσηλεύεται σε κλινική.

Πρωτοφανές ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία της Πάτρας και όχι μόνο για τα εννέα αδελφάκια που φιλοξενούνται στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας και στο Καραμανδάνειο μέχρι η μητέρα τους να αναρρώσει από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Γνώμη που αποκάλυψε το δράμα της πολυμελούς μονογονεϊκής οικογένειας, οι φορείς αναζητούν την ενδεδειγμένη λύση για τη φιλοξενία των παιδιών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Υποδιοικητής του ΠΓΝΠ, Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου ο  έχει ενημερώσει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και  καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί ένας ενδεδειγμένος και ασφαλής χώρος εκτός νοσοκομείου όπου θα φιλοξενηθούν όλα μαζί.
 Αυτό είναι ίσως και το δυσκολότερο σημείο του όλου εγχειρήματος, καθώς τα παιδιά είναι διαφορετικών ηλικιών, από 45 ημερών (!) έως και 13 ετών.
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για το ενδιαφέρον του. Όμως στο Νοσοκομείο έχουν όλα όσα χρειάζονται. Και τρόφιμα και ρούχα και απασχόληση από τους εθελοντές του ΕΕΣ Πάτρας και του Χαμόγελου του Παιδιού. Είναι πολύ συγκινητικό, αλλά προς το παρόν δεν χρειάζονται κάτι. Αυτό που προέχει είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να φιλοξενηθούν και το σημαντικότερο να είναι όλα μαζί, γιατί δεν θέλουμε να τα χωρίσουμε. Κάνουμε όλες τις ενέργειες και προς όλες τις κατευθύνσεις για να βρεθεί χώρος φιλοξενίας εκτός νοσοκομείου έως ότου αποφασίσει η Εισαγγελέας για την τύχη τους…», ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου και επεσήμανε ότι σύντομα θα είναι σε θέση να κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το κοινωνικό αυτό ζήτημα.
thebest.gr