Βρετανία: Αμετανόητος ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία – Θανατική ποινή ζητούν Ινδονήσιοι

«Μας ντρόπιασε» γράφουν στα social media οργισμένοι Ινδονήσιοι για τον Ρέιναρντ Σινάγκα – Οι ποινές σε βάρος του «ταιριάζουν με τα εγκλήματά του» δηλώνει ο πατέρας του

Σύμφωνος με τις βαρίες ποινές στις οποίες έχει καταδικαστεί μέχρι σήμερα ο 36χρονος Ρέιναρντ Σινάγκα, ο αποκαλούμενος και «χειρότερος βιαστής στην ιστορία της Βρετανίας», εμφανίστηκε ο εκατομμυριούχος πατέρας του στην πρώτη του δήλωση μετά την αποκάλυψη της αρρωστημένης δράσης του γιου του.
«Αποδεχόμαστε την ετυμηγορία. Η τιμωρία του ταριάζει με τα εγκλήματά του. Δεν θέλω να το συζητήσω περισσότερο» είπε ο Σαϊμπούν Σινάγκα στο BBC.
Την ίδια ώρα οι Ινδονήσιοι εμφανίζονται εξοργισμένοι στα social media με τον Σινάγκα με τους περισσότερους να τονίζουν ότι ο 36χρονος ντρόπιασε τη χώρα τους. Ορισμένοι μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την επιβολή της θανατικής ποινής στον βιαστή.
Δεν έλειψαν, δε, και εκείνοι που έθεσαν ερωτήματα για την πνευματική κατάσταση του 36χρονου μολονότι διπλωματικός υπάλληλος της πρεσβείας της Ινδονησίας στο Λονδίνο που τον συνάντησε στην φυλακή δήλωσε αφού τον συνάντησε συνολικά τρεις φορές ότι «μου φάνηκε χαρούμενος, υγιής και ήρεμος. Αντιλαμβάνεται τι αντιμετωπίζει και δεν έχει δείξει κανένα σημάδι μεταμέλειας γιατί επιμένει ότι δεν είναι ένοχος. Επομένως δεν νιώθει να φέρει κανένα βάρος».
Ο δικαστής στο δικαστήριο του Μάντσεστερ τη Δευτέρα – το τρίτο συνολικά ενώπιον του οποίου έχει εμφανιστεί ο Σινάγκα – απέρριψε ως «ανοησίες» τους ισχυρισμούς του 36χρονου ότι είναι αθώος.
Εντωμεταξύ η αστυνομία στο Μάντσεστερ έθεσε στη διάθεση των πολιτών ειδική τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες από πιθανά θύματα του Σινάγκα με τους αστυνομικούς να δηλώνουν ότι έχουν ήδη γίνει αρκετές κλήσεις με ορισμένους από τους καλούντες να αποτελούν πιθανά θύματα του 36χρονου Ινδονήσιου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σινάγκα έχει καταδικαστεί μέχρι στιγμής για 136 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατά 48 νεαρών ανδρών σε διάστημα 2,5 ετών αν και η αστυνομία πιστεύει ότι ο συνολικός αριθμός των επιθέσεων ανέρχεται σε 195.
protothema.