Σήμερα φτιάχνουμε αλμυρό στρούντελ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πίτα. Ιδανικό για κολατσιό στο γραφείο, αλλά και για να συνοδέψουμε το κρέας στο κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
1 μελιτζάνα
4 πολύχρωμες πιπεριές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. παρμεζάνα
50 γρ. κουκουνάρια
100 γρ. γραβιέρα
βασιλικός
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις σοτάρουμε. Σοτάρουμε τις πιπεριές και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με μεμβράνη για 5 λεπτά και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε την παρμεζάνα και τα μισά κουκουνάρια.
Προσθέτουμε σε επίπεδα τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα υπόλοιπα κουκουνάρια, τη γραβιέρα και τον βασιλικό. Διπλώνουμε σε ρολό. Αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με γραβιέρα. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
/tempo24.
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Μελιτζάνες φούρνου με ντοματίνια και κάππαρη
Αλμυρές γεύσεις
Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον
Αλμυρές γεύσεις
Γρήγορο σουφλέ σπανάκι
Αλμυρές γεύσεις
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι
Αλμυρές γεύσεις
Πανσέτα γεμιστή
Αλμυρές γεύσεις
Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας
Αλμυρές γεύσεις
Χυλοπίτες με μύδια κατεψυγμένα
Αλμυρές γεύσεις
Ψάρι στα κάρβουνα με λεμόνι και δενδρολίβανο
Αλμυρές γεύσεις