2 λεμόνια,
2 φλ. (½ λίτρο) ολόπαχο γάλα,
1 ξυλαράκι κανέλα,
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο,
2 κουταλιές κορν φλάουερ,
4 κρόκοι αβγών,
½ φλ. ζάχαρη + 4-5 κουταλιές επιπλέον για πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρείτε σε λωρίδες τη φλούδα των λεμονιών (το κίτρινο μέρος μόνο) και τη βάζετε σε μια βαριά, μικρή κατσαρόλα, μαζί με το γάλα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε το γάλα να κοχλάσει, χαμηλώνετε εντελώς τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να ξασπρίσουν και χτυπάτε μέσα το κορν φλάουερ μέχρι να διαλυθεί. Ύστερα, βγάζετε από το καυτό γάλα με τρυπητή κουτάλα τις φλούδες και την κανέλα και το προσθέτετε τμηματικά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Επιστρέφετε το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να δέσει και να γίνει μια λεία κρέμα. Συνεχίζετε το βράσιμο, πάντα ανακατεύοντας, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 5 περίπου λεπτά.