Λαχταριστά ζυμαρικά με ζουμερό μοσχάρι και κόκκινη σάλτσα.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. τορτελίνια
500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κολοκύθι, κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. βασιλικό, ξερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Φέτα, θρυμματισμένη
Ρίγανη, ξερή
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Βάζουμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.
2Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Παράλληλα, αδειάζουμε το μοσχάρι σε ένα μπολ, το πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.
3Μόλις κάψει η κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι σε δόσεις και σοτάρουμε, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα από όλες τις πλευρές.
4Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
5Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε εκ νέου για 1 λεπτό ακόμα.
6Ύστερα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ μαζί με το νερό και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 35-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία 10 λεπτά, ρίχνουμε το κολοκύθι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
7Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φέτα και ρίγανη.
3Μόλις κάψει η κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι σε δόσεις και σοτάρουμε, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα από όλες τις πλευρές.
4Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
5Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε εκ νέου για 1 λεπτό ακόμα.
6Ύστερα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ μαζί με το νερό και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 35-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία 10 λεπτά, ρίχνουμε το κολοκύθι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
7Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φέτα και ρίγανη.
tempo24.
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Μοσχαρίσια μπριζολάκια με βαλσαμικό και ρίγανη
Αλμυρές γεύσεις
Σουπιές με σπανάκι
Αλμυρές γεύσεις
Σπαγγέτι με καυτερή σάλτσα κάπαρη και ελιές
Αλμυρές γεύσεις
Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα και σπανάκι
Αλμυρές γεύσεις
Φιλετάκια κοτόπουλου με ντοματίνια και βασιλικό
Αλμυρές γεύσεις
Κεφτέδες με φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρόχορτα ανοιξιάτικα
Αλμυρές γεύσεις
Χταπόδι τηγανητό με ούζο
Αλμυρές γεύσεις
Μελιτζάνες φούρνου με ντοματίνια και κάππαρη
Αλμυρές γεύσεις