Γαρίδες με ρύζι και κόκκινα φασόλια

ΥΛΙΚΑ 

150 γρ. γαρίδες νο3, καθαρισμένες

300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο

400 γρ. κόκκινα φασόλια, μαζί με το ζουμί τους

2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο

2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες, την πάπρικα, το κύμινο, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Κατόπιν, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες, αδειάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ρύζι, τα φασόλια με το ζουμί τους, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά από τα φασόλια.

Τέλος, αδειάζουμε σε πιάτα το ρύζι με τα φασόλια, τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες και σερβίρουμε.
giorgostsoulis.com/