Χρυσή τίγρης: Ένα μοναδικό πλάσμα κατεγράφη ζωντανό στην άγρια φύση (pic)

Οι εικόνες μιας χρυσής τίγρης, που εντοπίστηκε στο εθνικό πάρκο Kaziranga της Ινδίας, έχουν εντυπωσιάσει όλη τη χώρα και έγιναν viral στα σόσιαλ μίντια.

Το αιλουροειδές θεωρείται η μόνη χρυσή τίγρης που είναι γνωστό ότι είναι ζωντανή στην Ινδία και απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο άγριας ζωής Mayuresh Hendre.
«Στην Ινδία έχουμε επίσης μια χρυσή τίγρη. Αυτή είναι μόνη τεκμηρίωση μιας τέτοιας μεγάλης γάτας κατά τον 21ο αιώνα στον πλανήτη», δήλωσε αξιωματούχος του πάρκου.
Το ζώο είναι σπάνιο και το χρυσό χρώμα οφείλεται σε ένα «υπολειπόμενο γονίδιο», το οποίο εκφράζεται λόγω εκτεταμένης αναπαραγωγής. Σε αντίθεση με την τίγρη της Βεγγάλης, έχει κόκκινες και καφέ ρίγες και ένα απαλό χρυσό χρώμα. Μερικές χρυσές τίγρεις ζουν σε ζωολογικούς κήπους, αλλά η καταγραφή τους στο άγριο περιβάλλον είναι ασυνήθιστη.
Η τίγρης είναι θηλυκή και η ύπαρξή της ήταν γνωστή καθώς είχε καταγραφεί ξανά πριν από μερικά χρόνια από φωτογραφική κάμερα σε παγίδα στο εθνικό πάρκο. Ωστόσο έκτοτε τα ίχνη του ζώου είχαν χαθεί και τα νέα πως είναι ζωντανή είναι ενθαρρυντικά.
greenagenda.gr