Έκθεση – σοκ: Ένα ζώο ανά τρία λεπτά σκότωναν οι κυνηγοί την προηγούμενη δεκαετία

ekthesi-sok-ena-zoo-ana-tria-lepta-skotonan-oi-kynigoi-tin-proigoymeni-dekaetia

Πάνω από 1,7 εκατ. ζώα έγιναν θηράματα – Κάποια τα πυροβολούσαν ακόμα και από ελικόπτερα

Ένα ζώο ανά τρία λεπτά έχανε τη ζωή του καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, αυτό είναι το μαύρο εύρημα που αποκαλύπτει μια νέα έκθεση για το κυνήγι.
Πάνω από 1,7 εκατ. ζώα θανατώθηκαν με αυτό τον τρόπο, μεταξύ αυτών ελέφαντες, λιοντάρια, ακόμα και απειλούμενοι με εξαφάνιση ρινόκεροι, μέσα στον λυσσαλέο ανταγωνισμό των πλούσιων κυνηγών που αναζητούν πολύτιμα και σπάνια θηράματα.
Η μελέτη συνδέει μάλιστα την παγκόσμια οικονομική ελίτ με το κυνήγι μεγάλων ζώων, μια εμπορική δραστηριότητα της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων.
Στο βιβλίο «Trophy Leaks: Top Hunters And Industry Secrets» του Eduardo Goncalves αποκαλύπτεται επίσης πως η νέα μόδα των κυνηγών είναι να πυροβολούν τα ζώα από ελικόπτερα που πετούν χαμηλά.
Ο Goncalves λέει ακόμα πως κάπου 800 πλούσιοι κυνηγοί έχουν κατακτήσει το διαβόητο έπαθλο «Τα 5 μεγάλα της Αφρικής», ένα παράσημο τιμής που έρχεται έχοντας σκοτώσει τουλάχιστον ένα λιοντάρι, έναν ελέφαντα, μια λεοπάρδαλη, έναν βούβαλο και έναν ρινόκερο (λευκό ή μαύρο).
Το Safari Club International (SCI) απονέμει μάλιστα ειδικό βραβείο σε όποιον έχει σκοτώσει πάνω από 80 διαφορετικά αφρικανικά είδη. Ρόλο σε όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Goncalves, έχει και ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, που είναι μέλος ενός προγράμματος (Stud Game Breeders) που πουλά έναντι εκατομμυρίων σπάνια ζώα ως θηράματα σε πλούσιους κυνηγούς.
«Οι μελλοντικές γενεές θα κοιτούν πίσω εμβρόντητες για το πώς επιτρέπαμε στα πιο απειλούμενα είδη του πλανήτη να σκοτώνονται κατά ορδές από κυνηγούς της αδρεναλίνης», λέει χαρακτηριστικά ο Goncalves.
Η εκστρατεία του Goncalves να απαγορευτεί το κυνήγι άγριας ζωής έχει εδώ και καιρό βασικό υποστηρικτή τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο…
newsbeast.gr