Το ορεινό χωριό-έκπληξη στην Εύβοια που αξίζει να ανακαλύψετε

to-oreino-chorio-ekplixi-stin-evvoia-pou-axizei-na-anakalypsete

Ένας γραφικός οικισμός παραδομένος στην πλούσια φύση του νησιού

Με μεγάλο της ατού το γεγονός ότι προσεγγίζεται σχετικά γρήγορα από την Αττική, η Εύβοια κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προτίμηση του κοινού, τόσο κατά την διάρκεια του χειμώνα, όσο και του καλοκαιριού.

Τα γραφικά χωριά της παραδομένα στην πλούσια φύση του νησιού, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τη βλάστηση που φτάνει σχεδόν μέχρι την ακτή, καθιστούν την Εύβοια μια επιλογή παντός καιρού και για όλα τα γούστα. Η υπέροχη φύση της προσελκύει τους απανταχού φυσιολάτρες, μέσα στην οποία ανακαλύπτει κανείς χωριά- διαμαντάκια

Ανάμεσά τους και τα Κάμπια, ένας από τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς στην Κεντρική Εύβοια, σε απόσταση μόλις 33 χλμ. από την Χαλκίδα.
Το όμορφο και γραφικό ορεινό χωριό είναι χτισμένο σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση και διαθέτει πολλά και όμορφα γραφικά σπίτια με τις χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμοσκεπές.

Στα όσα αξίζει κανείς να ανακαλύψει στην ευρύτερη περιοχή το αρχαίο υδραγωγείο μόλις 300 μέτρα πριν την είσοδο του χωριού στο φαράγγι του Χάβου, ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής, καθώς και ο εγκαταλελειμμένος οικισμός των Κάτω Καμπιών με σπίτια που μετράνε ακόμη και 300 χρόνια ζωής.

Το χωριό φημίζεται για την πέστροφά του, η οποία παράγεται σε ιχθυοτροφεία της περιοχής, ενώ ξακουστή είναι και η τοπική φάβα

to-oreino-chorio-ekplixi-stin-evvoia-pou-axizei-na-anakalypsete

to-oreino-chorio-ekplixi-stin-evvoia-pou-axizei-na-anakalypsete

newsbeast.gr