ΥΛΙΚΑ
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.
tempo24.news
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Λαµπρόψωµο
Πασχαλινές γεύσεις
Παραδοσιακά πασχαλινά κρητικά λυχναράκια
Πασχαλινές γεύσεις
Αλλιώτικο τιραμισού με τσουρέκι
Πασχαλινές γεύσεις
Τσουρέκι γεμιστό με γλυκιά κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας
Πασχαλινές γεύσεις
Trifle με τσουρέκι, γιαούρτι και κεράσια
Πασχαλινές γεύσεις
Αλλιώτικο τιραμισού με τσουρέκι
Πασχαλινές γεύσεις
Trifle με τσουρέκι, γιαούρτι και φράουλες
Πασχαλινές γεύσεις
Μαγειρίτσα
Πασχαλινές γεύσεις