Μαγούλιανα – Το χωριό στην Αρκαδία με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλη την Πελοπόννησο

magouliana-to-chorio-stin-arkadia-me-to-megalytero-ypsometro-se-oli-tin-peloponniso

Βουτηγμένο μέσα στην καταπράσινη φύση του Μαινάλου

Ένα από τα όχι και τόσο δημοφιλή χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, σε υψόμετρο περίπου 1.360 μέτρων, τα Μαγούλιανα είναι το χωριό της Πελοποννήσου με το μεγαλύτερο υψόμετρο.

Φωλιασμένα στην καταπράσινη και οργιώδη φύση της περιοχής, με υπέροχη θέα προς τις πλαγιές του Μαινάλου, τα Μαγούλιανα συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνους τους προορισμούς, που σίγουρα αξίζει να ανακαλύψετε.

magouliana-to-chorio-stin-arkadia-me-to-megalytero-ypsometro-se-oli-tin-peloponniso

Αν και οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την Ορεινή Αρκαδία με τα πιο διάσημα χωριά της -Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα- η περιοχή κρύβει πραγματικούς θησαυρούς βουτηγμένους στις πλαγιές του Μαινάλου, οι οποίοι θα εκπλήσσουν πάντα ευχάριστα τον επισκέπτη τους. Ανάμεσα σε αυτούς, λοιπόν, και τα Μαγούλιανα, το χωριό στην Αρκαδία με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλη την Πελοπόννησο.
Μαγούλιανα – Το άγνωστο χωριό της Αρκαδίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Σε απόσταση περίπου 58 χλμ. από το κέντρο της Τρίπολης, τα Μαγούλιανα αποτελούν την έκπληξη της Ορεινής Αρκαδίας. Χτισμένα σε υψόμετρο 1.360 μέτρων, θεωρούνται ο ψηλότερος κατοικημένος οικισμός στον ορεινό όγκο της Αρκαδίας. Αμφιθεατρικά χτισμένα μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος από έλατα, τα Μαγούλιανα εντοπίζονται στην κορυφή ενός πετάλου και η ιστορία τους μετρά περισσότερο από πέντε αιώνες ζωής.

Φωλιασμένο σε μια πλάγια, η θέα που προσφέρει προς την ονειρική σειρά του Μαινάλου, όπως φαίνεται και από τα πλάνα του Travel Inspiration, συγκαταλέγεται σίγουρα ανάμεσα στις πιο όμορφες εικόνες που θα αντικρίσει ο επισκέπτης του χωριού.

magouliana-to-chorio-stin-arkadia-me-to-megalytero-ypsometro-se-oli-tin-peloponniso

Μια βόλτα στο χωριό με τα πέτρινα σπίτια -κάποια είναι πολύ καλά διατηρημένα- είναι αρκετή για να θαυμάσει κανείς την τέχνη των περίφημων μαστόρων της πέτρας από το χωριό Λαγκάδια. Τα Μαγούλιανα διαθέτουν μία κεντρική πλατεία με έναν όμορφο και γραφικό πλάτανο, παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεδάκια, δύο πετρόχτιστα γεφύρια, καθώς και όμορφες εκκλησίες.
Μαγούλιανα- Η ιστορία του χωριού

Το χωριό μετρά περισσότερο από πέντε αιώνες ζωής, με διάφορες πηγές να ισχυρίζονται ότι η δημιουργία του χρονολογείται από το 1530 και 1600 μ.Χ μετά από ένωση πέντε διαφορετικών οικισμών, προκειμένου οι κάτοικοί τους να σωθούν από τις επιθέσεις των Τούρκων. Το χωριό υπήρξε πατρίδα του Α’ υπασπιστή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ενώ έπαιξε και σημαντικό ρόλο κατά την Επανάσταση του ‘21.

newsbeast.gr