Στον εισαγγελέα ο Σύρος για τις απόπειρες βιασμού

Σήμερα το απόγευμα (22/11) θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο λεγόμενος «δράκος» των Εξαρχείων, ένας 23χρονος ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (21/11) στην Πλατεία Κάνιγγος για απόπειρα βιασμού. Σημειώνεται ότι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα, είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Γρεβενών και είχε αφεθεί ελεύθερος, και τώρα καταζητείτο για απόπειρα βιασμού στη Γλυφάδα.

Αναγνωρίστηκε τελικά από βιντεοληπτικό υλικό έπειτα από άλλες τέσσερις καταγγελίες για επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ σήμερα το πρωί έγινε γνωστή και πέμπτη καταγγελία σε βάρος του και πάλι για απόπειρα βιασμού γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας.

Το φιάσκο με την αποφυλάκισή του

Ο άνδρας προφυλακίστηκε στη φυλακή Γρεβενών, ωστόσο, δεν παραπέμφθηκε εγκαίρως σε δίκη, με συνέπεια να παρέλθει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 12 μηνών και να αφεθεί ελεύθερος. Αποφυλακίστηκε την 11η Αυγούστου 2023 και μόλις 3,5 μήνες αργότερα συνελήφθη και πάλι κατηγορούμενος για απόπειρες βιασμών στα Εξάρχεια.

Ο 23χρονος «δράκος» των Εξαρχείων

Αυτόπτης μάρτυρας: «Τους είδα να παλεύουν – Το κορίτσι ήταν σε σοκ»

Ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη κοπέλα το πρωί της Δευτέρας από τα χέρια του 23χρονου μίλησε στην ΕΡΤ για το τρομακτικό περιστατικό.

«Δεν είδα από την αρχή όλη την επίθεση. Άκουσα τις φωνές της κοπέλας για «βοήθεια» και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της», τόνισε ο κ. Φώτης Τασόπουλος.

«Έβαλα μία φωνή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φοβηθεί και να την αφήσει. Παρόλα αυτά έφυγε ψύχραιμος προς την οδό Θεμιστοκλέους».

«Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας και ήθελε να της πάρει την τσάντα που είχε στον ώμο. Τελικά είχε άλλες προθέσεις…»

«Πρόλαβα να δω τα χαρακτηριστικά του» ανέφερε ακόμη ο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, τα οποία και έδωσε στην αστυνομία, αλλά όπως σημειώνει «έδωσα περισσότερη βαρύτητα στην κοπέλα, γιατί ήταν σοκαρισμένη».

«Τη βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές».

«Έλεγε: “Πήγε να με βιάσει” και έτρεμε ολόκληρη» ανέφερε ο κ. Τασόπουλος όταν πήγε κοντά του το θύμα μετά την επίθεση.

 

tempo24.news