Θεσσαλονίκη: Το πόρισμα για το θάνατο 24χρονης από ηλεκτροπληξία – Τα ένοχα λάθη

Από τύχη σώθηκε ο σύντροφός της – Εάν δεν φορούσε παπούτσια, όταν πήγε να την σώσει, θα είχε πεθάνει και εκείνος

Τρεις παράγοντες οδήγησαν στην ηλεκτροπληξία από την οποία πέθανε η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι τη σορό της νεαρής κοπέλας που «έσβησε» από ηλεκτροπληξία, είχε εντοπίσει ο 54χρονος σύντροφός της, με τον οποίο συζούσε.

Όπως μεταδίδει το Live News, το πόρισμα θανάτου της βγήκε στις 7 Νοεμβρίου και έδειξε πως είχε καεί το καλώδιο της γείωσης στη σύνδεση του θερμοσίφωνα με τον ηλεκτρικό πίνακα.

Επίσης, στη δήλωση εγκατάστασης εμφανιζόταν ότι ο ηλεκτρικός πίνακας είχε διακόπτη ασφαλείας (ρελέ), παρόλο που δεν υπήρχε.

Τρίτον, η δήλωση ηλεκτρικής εγκατάστασης αναφερόταν στα δεδομένα άλλου διαμερίσματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα από τύχη δεν έπαθε θανατηφόρα ηλεκτροπληξία και ο σύντροφος της 24χρονης κοπέλας, καθώς εάν δεν φορούσε παπούτσια, όταν πήγε να την σώσει, θα είχε πεθάνει και εκείνος.

Ο 54χρονος είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα για να αγοράσει ζωοτροφές. Όταν επέστρεψε, βρήκε την κοπέλα αναίσθητη και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Live News:

 

typosthes.gr