Υλικά:
- 5 μεγάλα μανταρίνια ή μαντόρες
- 150 γρ. φρέσκο χυμό μανταρίνι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
- 50 γρ. φρυγανιά
- 400 γρ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα ξεφλουδίζουμε. Αφού πάρουμε τις φλούδες, τις αλέθουμε στο μπλέντερ και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τον χυμό για να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνει μαρμελάδα (κάπως σφικτή).
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια και τη φρυγανιά.
- Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, ρίχνοντας λίγες σταγόνες ηλιέλαιο, για να γυαλίσει.
- Βουτάμε τα μπαλάκια στη σοκολάτα, τοποθετώντας τα ένα-ένα στη λαδόκολλα να κρυώσουν.
Από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Γιορτινή σοκολατόπιτα με ρόδι
Γεύσεις Χριστουγέννων
Fudge με σοκολάτα και κάστανο με στέβια
Γεύσεις Χριστουγέννων
Χριστουγεννιάτικες μπουκιές με κράνμπερι και μπρι
Γεύσεις Χριστουγέννων
Η διάσημη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά
Γεύσεις Χριστουγέννων
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γιαούρτι
Γεύσεις Χριστουγέννων
Ρουμάνικο γλυκό ψωμί γεμιστό με σοκολάτα και καρύδια (cozonac cu nuca)
Γεύσεις Χριστουγέννων
Χριστουγεννιάτικα cupcakes
Γεύσεις Χριστουγέννων
Παραδοσιακά μελομακάρονα
Γεύσεις Χριστουγέννων