Παπάς από τον Πύργο χωρίζει την παπαδιά γιατί ρίχνει τα ταρώ

«Η καταφυγή μας σε μελλοντολόγους αποτελεί δείγμα απιστίας στο Θεό» λέει ο ίδιος

Να χωρίσει την 50χρονη πρεσβυτέρα εξαιτίας του εθισμού της με τα ταρώ και τη μελλοντολογία αποφάσισε ένας 57χρονος ιερέας από το Πύργο. «Η καταφυγή μας σε μελλοντολόγους αποτελεί δείγμα απιστίας στο Θεό» λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο 16χρονος γιος του ζευγαριού στο ekklisiaonline.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια όταν άρχισε η μητέρα του και πρεσβυτέρα να συναναστρέφεται μια συγκεκριμένη γυναίκα του χωριού που έριχνε χαρτιά προβλέψεις, έλεγε πως ήταν μελλοντολόγος και ασχολείτο με την κηρομαντεία. Ο παπάς εξοργισμένος αντέδρασε και προσπάθησε να αποτρέψει την Πρεσβυτέρα από αυτή την ενασχόληση χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια προχτές να φύγει από το σπίτι τους και να διαμηνύει παντού πως δεν θέλει να παραμείνει σε αυτό το γάμο, παρόλο που κάτι τέτοιο για Ιερέα είναι πρωτοφανές.

«Οι αστρολόγοι, τα μέντιουμ, οι καφεμάντεις, οι χαρτομάντεις και οι χρήστες ταρό, εργάζονται με την έμπνευση πονηρών πνευμάτων»
Σε δηλώσεις του στο ekklisiaonline.gr ο ιερέας δήλωσε πως «η καταφυγή μας σε μελλοντολόγους αποτελεί δείγμα απιστίας στον Θεό».

«Ο πιστός εμπιστεύεται όλη τη ζωή του στα χέρια του Θεού και καταφεύγει πάντοτε σ’ Αυτόν ζητώντας τη θεία πρόνοια. Αυτή η πίστη του δίνει κουράγιο στις δυσκολίες και τις περισσότερες φορές ελκύει τη βοήθεια του Θεού.

Ο απόστολος Παύλος (Γαλ. 5, 20) απαγορεύει τη μαγεία την οποία ονομάζει φαρμακεία» σημείωσε ο παπάς.

«Μόνο άνθρωπος άγιος, φωτισμένος από το Θεό, μπορεί αν φωτίζεται και αν αποκαλύπτει το μέλλον. Οι άγιοι του Θεού δεν παίρνουν χρήματα, όταν προφητεύουν. Αυτοί με τις προοράσεις τους βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν το δρόμο της σωτηρίας.

Οι αστρολόγοι, τα μέντιουμ, οι καφεμάντεις, οι χαρτομάντεις και οι χρήστες ταρώ, εργάζονται με την έμπνευση πονηρών πνευμάτων. Ο Θεός δεν είναι τόσο μικρός, που στον καφέ ή στα χαρτιά να φανερώνει το θέλημά του. Ούτε εξαναγκάζεται να φανερώσει το θέλημά Του, όποτε το θέλει ο καθένας» υπογράμμισε.

 

newsbeast.gr