Θεσσαλονίκη: Οι πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης στο επίκεντρο σημαντικής ημερίδας

Ομιλητές σε αυτή θα είναι νεοεκλεγέντες και με μακρά θητεία αυτοδιοικητικοί

Ημερίδα, με θέμα τα Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης των Πόλεων διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ και την Βιώσιμη Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/12/23, στις 11:30, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ομιλητές σε αυτή θα είναι νεοεκλεγέντες και μη, Αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι όμως θέτουν ως προτεραιότητα των προγραμμάτων τους τις πράσινες πολιτικές.

Συγκεκριμένα, οι ομιλητές θα είναι οι κάτωθι:

1. Χάρης Δούκας
Εκλεγμένος Δήμαρχος Αθήνας.

2. Στέλιος Αγγελούδης
Εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

3. Δημήτρης Κουρέτας
Εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

4. Λάζαρος Κυρίζογλου
Δήμαρχος-Αμπελοκήπων-Μενεμένης

5. Σίμος Δανιηλίδης
Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

6. Χρύσα Αράπογλου
Εκλεγμένη Δήμαρχος Καλαμαριάς

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει διάλογος.

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου της Κίνησης Πολιτών για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ και την Βιώσιμη Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, αναφέρονται τα εξής:

«Η κλιματική κρίση δεν είναι πλέον μια επιστημονική πρόβλεψη, είναι η πραγματικότητα, στον πλανήτη, στην Μεσόγειο, στην χώρα μας.
Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας εκδηλώθηκε με τις περισσότερες εκδοχές της.

Παρατεταμένοι καύσωνες, εκτεταμένες πυρκαγιές, πρωτόγνωρες πλημμύρες.

Στο τέλος αυτού του καταστροφικού και φονικού κύκλου, πραγματοποιήθηκαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων ενσωμάτωσαν την αγωνία μεγάλου μέρους των πολιτών, για την ανθεκτικότητα και την βιωσιμότητα των αναπτυξιακών μοντέλων που ακολουθούν ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, η χώρα και οι πόλεις μας.

Η Κίνηση Πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της δημιουργίας της, των πρωτοβουλιών και των παρεμβάσεών της, την βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, οργανώνει Ημερίδα, με θέμα: Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης των Πόλεων.

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν, Αυτοδιοικητικοί που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά στις πρόσφατες εκλογές και Αυτοδιοικητικοί με πολλές θητείες. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι, η προτεραιότητα των προγραμμάτων τους στις πράσινες πολιτικές.

Η βιώσιμη Πόλη είναι: Πράσινη και ψηφιακή, παραγωγική και εξωστρεφής, ανθεκτική, λειτουργική και ελκυστική, με χωρική και κοινωνική συνοχή!»