Αναρή µους µε καρυδάκι

Συστατικά:

  • 250 γρ. αναρή φρέσκια
  • 125 ml ( ½ φλ.) κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. καρυδάκι γλυκό (του κουταλιού) κομμένο σε κυβάκια / ζάρια + 4 κουταλιές από το σιρόπι του
  • ½ φλ. (50 γρ.) καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Εκτέλεση: 

  1. Βάζετε την αναρή στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ και τη χτυπάτε µέχρι να γίνει σαν κρέμα
  2. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 ακόμη περίπου λεπτά, προσέχοντας να μην παραχτυπήσετε το μίγµα γιατί θα κόψει
  3. Η µους πρέπει να γίνει ανάλαφρη και λεία, χωρίς να πήξει πολύ και να στεγνώσει
  4. Βάζετε σε 4 ψηλά ποτήρια μερικούς κύβους καρυδάκι, λίγη καρυδόψιχα, ½ κουταλιά σιρόπι και προσθέτετε τη µους. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις και κρατάτε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε

 

xrysessyntages.com