Νεαρή πήγε οικογενειακό ταξίδι και τελικά ήταν παγίδα για να παντρευτεί τον ξάδερφο της

Κατετάγει στο στρατό για να μπορέσει να γλιτώσει

Τίποτα δεν προμήνυε την εφιαλτική τροπή που θα έπαιρνε το οικογενειακό ταξίδι για μια νεαρή γυναίκα, γιατί αντί να κάνει διακοπές, βρέθηκε ξαφνικά σε ένα πάρτι και αρραβωνιασμένη με τον ξάδερφο της, που έπρεπε να παντρευτεί αναγκαστικά.

Η 23χρονη Hamna Zafar από το Πακιστάν έμενε στο Μέριλαντ των ΗΠΑ και σε ηλικία 19 ετών ταξίδεψε με την οικογένεια της πίσω στη γενέτειρα τους, επειδή υποτίθεται θα έκαναν διακοπές. Μόλις πάτησε το πόδι της στη χώρα πήγε σε ένα πάρτι αρραβώνων και έμαθε πως διοργανώθηκε κρυφά για εκείνη.

Σύμφωνα με την New York Post, οι γονείς σχεδίασαν να την παντρέψουν με τον ξάδερφό της και να την κάνουν νοικοκυρά, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση τους.

«Ήταν τρομακτικό. Σχεδίαζα να δώσω εξετάσεις για πάρω το πτυχίο μου. Οι γονείς μου δεν αφομίωσαν ποτέ πλήρως την κουλτούρα των ΗΠΑ, όμως δεν ήξερα πως είχαν τέτοιες αντιλήψεις. Ήμουν καλή μαθήτρια και ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου. Αντιθέτως, εκείνοι ήθελαν να γίνω νοικοκυρά και να σιγουρευτούν ότι δεν μιλώ με κάποιον άντρα, πόσο μάλλον ερωτικά», είπε χαρακτηριστικά.

Η φυγή προς την απελευθέρωση
Η οικογένεια της Hamna Zafar δεν επέστρεψε ποτέ στις ΗΠΑ, αντιθέτως έμεινε στο Πακιστάν μαζί με την κόρη τους και ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τον γάμο παρά τις αντιρρήσεις της.

Έτσι, επικοινώνησε διαδικτυακά με μια αξιωματικό της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και η δεύτερη κανόνισε η κοπέλα να φύγει από τη χώρα, κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια και ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Ωστόσο, τότε ξέσπασε ο κορονοϊός και παραλίγο να ακυρωθούν όλα.

Ευτυχώς, ένας φίλος που γνώριζε από παιδί, την φιλοξένησε στο σπίτι που έμενε με τη σύζυγό του και την βοήθησαν να ορθοποδήσει, μέχρι να αποφοιτήσει και να ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Πλέον, ζει μόνη στις ΗΠΑ και δεν έχει καμία επαφή με την οικογένεια της, επειδή οι τελευταίοι αισθάνονται προδομένοι και για ένα τρόπο ζωής που δεν εγκρίνουν. Η Hamna Zafar όμως διαφωνεί και τονίζει ότι θέλει να είναι ελεύθερη στη ζωή της κι ας είναι ακριβό το τίμημα.

 

newsbeast.gr