Κύπρος-Με κατάθεση ανθρωπολόγου συνεχίζεται η θανατική ανάκριση για Θανάση

Με την κατάθεση της ανθρωπολόγου Ελευθερίας Χαριλάου συνεχίζεται σήμερα στο Δικαστήριο Λεμεσού η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης για τον θάνατο του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου.

Ενώπιον Δικαστηρίου σήμερα θα καταθέσει η ανθρωπολόγος η οποία ετοίμασε μια έκθεση. Πρόκειται για μάρτυρα η οποία προκάλεσε την ένσταση της πλευράς του αδικοχαμένου εθνοφρουρού αφού όπως ισχυρίστηκαν η έκθεσή της δεν κατέληξε σε αίτια θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ούτε κατά την προηγούμενη δικάσιμο κατέθεσε ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, η κατάθεση του οποίου αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα.

Με τεχνικής φύσεως ερωτήματα η αντεξέταση της ανθρωπολόγου

Η ανθρωπολόγος μελέτησε τα σκελετικά υπολείμματα και συνέταξε έκθεση. Ερωτηθείσα αν βρήκε κατάγματα μεταξύ σώματος και στέρνου, η μάρτυρας απάντησα καταφατικά. Όπως είπε, εντόπισε κατάγματα στη 2η, 6η, 8η, 11η και 12η δεξιά πλευρά του στέρνου. Ερωτηθείσα ξανά απάντησε πως εντόπισε κατάγματα στη δεξιά πλευρά και συντριπτικό κάταγμα του ιερού οστού. Η μάρτυρας συνέχισε να απαντά σε τεχνική φύσεως ερωτήματα γύρω από την έκθεσή της.

 

sigmalive.com