Μεγάλη γιορτή και διαγωνισμός για start-up επιχειρήσεις το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Οι διακριθέντες στον ελληνικό διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν 1 εκατ. ευρώ στον παγκόσμιο διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο στην Ιταλία.

Η μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας και των Startups, το 3ο «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE», διοργανώνεται αυτό το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά 18 Startup επιχειρήσεις θα διαγωνιστούν ενώπιον κριτικής επιτροπής και θα έχουν στη διάθεσή τους ένα τρίλεπτο η καθεμία προκειμένου να παρουσιάσουν την επιχειρηματική ιδέα και το project τους.

Με μόνο «σύμμαχο» τον ενθουσιασμό και το πάθος τους οι Startup επιχειρήσεις θα έχουν ως στόχο να είναι μεταξύ των τριών πρώτων, που θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο συνέδριο του WeMakeFuture! Festival στο Rimini της Ιταλίας στις 13, 14 & 15 Ιουνίου 2024, με δυνατότητα παρουσίασης της ιδέας τους σε διεθνή διαγωνισμό και κοινό. Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ του Ρίμινι, είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο κ. Χρήστος Σαραντόπουλος, πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα, έκανε λόγο για μια σημαντική εκδήλωση, που δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές start-up επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με ένα δίκτυο παγκόσμιο προς αναζήτηση business angels και χρηματοδοτών.

Ο κ. Λάμπρος Καούδης, αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι οι start-up επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων από τον τομέα της ρομποτικής και της προηγμένης τεχνολογίας, από τον αγροτουρισμό και το smart farming, από τον τομέα του περιβάλλοντος κ.ά. «Προσπαθούμε να φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται τα συστήματα καινοτομίας της Ελλάδας και της Ιταλίας», όπως είπε με σκοπό να δοθεί βήμα για δημοσιότητα αλλά και πιθανή χρηματοδότηση σε ανθρώπους που ασχολούνται με το χώρο αυτό. Οι τρεις εταιρείες που θα προκριθούν μετά το διαγωνισμό του Σαββάτου θα έχουν μια δυνατότητα παγκόσμιας προβολής μέσω του WMF, καθώς η επισκεψιμότητα στο φεστιβάλ ξεπερνά τις 36.000 σε ένα τριήμερο. Εξάλλου το βραβείο για την εταιρεία που θα αναδειχθεί πρώτη στο Ρίμινι είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ. Πέρα από αυτό όμως οι εκπρόσωποι των εταιριών θα μπορούν να κάνουν και B2B συναντήσεις και Networking σε ένα υψηλό και παγκόσμιο επίπεδο, αποκτώντας χρήσιμη εμπειρία και γνώσεις που θα τους βοηθήσει να γυρίσουν πολύ πιο έτοιμοι και ώριμοι ώστε από startups να εξελιχθούν σε μια δυναμική οργανωμένη καινοτομική επιχείρηση.

Ο κ. Νίκος Λαμπρογεώργος, διευθυντής του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι το κέντρο είναι πάντα κοντά στις startups της περιοχής, ενώ ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι το ελληνικό οικοσύστημα των startups είναι πολύ δυναμικό και γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. «Βλέπουμε και spin-off που βγαίνουν από πανεπιστήμια αλλά και start-ups που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της τεχνολογίας αλλά και όχι μόνο. Θα είναι η ατμομηχανή του μέλλοντος και είναι πολύ σημαντικό μεγάλες εταιρίες αλλά και τοπικοί φορείς να είμαστε κοντά τους ώστε να μη μείνουν μόνο στην ιδέα αλλά να βγουν στην παραγωγή», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η 3η διοργάνωση στην Ελλάδα του «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE 2023» πραγματοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σε συνδιοργάνωση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Search On-WeMakeFuture! Festival .

Εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος το 3ο «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE» θα φιλοξενήσει ως ομιλητές κορυφαίους τεχνοκράτες και επικεφαλής φορέων καινοτομίας και ανάπτυξης start-up επιχειρήσεων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Εκτός από την διάκριση των καλύτερων Ελληνικών Startup στόχος είναι στο παγκόσμιο συνέδριο του WeMakeFuture! Festival να αναδειχθεί μία ελληνική συμμετοχή και με θεσμικό χαρακτήρα, καθώς θα έχει την υποστήριξη του Elevate Greece, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του CTE.COBO (Κέντρο Τεχνολογίας του Δήμου Μπολόνιας), όπως είπε ο κ. Σαραντόπουλος.

 

typosthes.gr