Τι πρέπει να προσέχετε τα Χριστούγεννα με τη γάτα

Τα Χριστούγεννα τα κεριά και τα λαμπάκια, μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της γάτας σας.

Μάλιστα το τρεμόπαιγμα της φλόγας αρέσει ιδιαίτερα στις νεαρές γάτες, για αυτό θα πρέπει πάντα να τοποθετούνται μακριά της καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκαυμάτων.

Φυσικά δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τα κεριά αναμμένα όταν η γάτα σας βρίσκεται χωρίς επίβλεψη στο ίδιο δωμάτιο με τα κεριά καθώς τα αγαπημένα μας τετράποδα είναι έμπειροι αναρριχητές.

Όταν η περιέργειά τους τις κυριεύσει, μπορούν να φτάσουν σχεδόν παντού.

Μια καλή εναλλακτική λύση στις μέρες μας είναι τα φώτα LED που μιμούνται τεχνητά το φως των κεριών. Με τη μορφή φωτιστικών, ωστόσο, το τεχνητό φως μπορεί και πάλι να είναι επικίνδυνο για τις ψιψίνες.

Όταν παίζουν με τα συναρπαστικά φωτάκια, οι γάτες μπορεί να μπλεχτούν στο καλώδιο και να υπάρξει κίνδυνος πνιγμού. Δεν αποκλείεται ακόμη και ένα απειλητικό για τη ζωή ηλεκτρικό σοκ.

Επομένως, αν είναι δυνατόν, στερεώστε τα φωτάκια στο πάνω μέρος του δέντρου και μην αφήνετε μακριά καλώδια να κρέμονται στο κάτω μέρος, τα οποία θα μπορούσαν να προσκαλέσουν τη γάτα σας να παίξει με αυτά.

Τα φωτάκια θα πρέπει επίσης να είναι στερεωμένα με ασφάλεια στο παράθυρο ή στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού. Έτσι ώστε η γάτα σας να μην μπορεί να τραβήξει το καλώδιο με το πόδι της.

Συνδέετε τα ηλεκτρικά κεριά στην πρίζα μόνο όταν είστε παρόντες.

 

govastileto.gr