Πουτίγκα με πορτοκάλια

Υλικά για μακρόστενη φόρμα 10Χ30εκ.

  • 2 μέτρια πορτοκάλια
  • 300 γρ. απλό κέικ ή παντεσπάνι, κομμένο σε φέτες

Για την καραμέλα:

  • 100 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 700 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • βανίλια

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την καραμέλα, λιώνοντας τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Τη βάζουμε στη φόρμα και κρυώνουμε.
  2. Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε στην φόρμα, πάνω στην καραμέλα και στρώνουμε από πάνω το κέικ ή το παντεσπάνι.
  3. Χτυπούμε μαζί τα υλικά της κρέμας και τα ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω.
  4. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέμα.
  5. Παγώνουμε και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

 

xrysessyntages.com