Στις κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για φαγητό η Θεσσαλονίκη – Σε ποια θέση βρίσκεται

Διάκριση για την ελληνική κουζίνα αλλά και την πόλη της Θεσσαλονίκης

Η ελληνική κουζίνα φαίνεται πώς διαπρέπει και αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό.

Η περίφημη λίστα του Taste Atlas, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, την κατέταξε πριν λίγες ημέρες ως την τρίτη καλύτερη στον κόσμο, μετά την ιταλική και την ιαπωνική που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση.

Εκτός αυτού, επτά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα βρέθηκαν στη λίστα με τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας. Πρόκειται για τον ντάκο, τα παϊδάκια, το γιουβέτσι, τον γύρο, το κοκορέτσι, το κλέφτικο και το σουβλάκι. Μάλιστα, για το περίφημο κοκορέτσι ξέσπασε διαδικτυακός «πόλεμος» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο ντάκος, μάλιστα, στέφθηκε η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο για το 2023, ενώ η χωριάτικη σαλάτα κατέκτησε την 4η θέση.

4 ελληνικές πόλεις στις καλύτερες του κόσμου για φαγητό

Τώρα μια νέα λίστα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ελληνική κουζίνα είναι μια από τις τοπ του κόσμου και φαίνεται πώς ο κόσμος ακόμη και στο εξωτερικό την αγαπά και την ξεχωρίζει.

Συγκεκριμένα, το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό. Στη λίστα φιγουράρουν πέντε ελληνικές πόλεις, με τις τέσσερις μάλιστα στην 50αδα.

Έτσι, στη 19η θέση βρίσκεται το Ηράκλειο (με βαθμολογία 4,60), στην 21η η Αθήνα (4,60), στην 22η η Θεσσαλονίκη (4,59), στην 26η τα Χανιά (4,57) και στην 70η το Μεσολόγγι (4,41).

Η Κρήτη μάλιστα στέφθηκε 4η καλύτερη περιοχή για φαγητό στον κόσμο.

 

typosthes.gr