Σία Αναγνωστοπούλου: Η τροπολογία για τους μετανάστες αποτελεί ένα θετικό βήμα, η «Νέα Αριστερά» θα ταχθεί υπέρ

«Θα την ψηφίζαμε ούτως ή άλλως για λόγους αρχών, αλλά έρχεται να καλύψει και μια πραγματική ανάγκη της κοινωνίας»

Υπέρ της πολυσυζητημένης τροπολογίας της κυβέρνησης που προβλέπει τη χορήγηση δικαιώματος άδειας διαμονής σε μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν έως τις 30 Νοεμβρίου 2023 διέμεναν χωρίς άδεια στην Ελλάδα για τουλάχιστον τρία χρόνια, θα ταχθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νέας Αριστεράς», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90,1 χαρακτήρισε «θετικό βήμα» την τροπολογία της κυβέρνησης που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο από τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι θετικό βήμα, ελλιπές αλλά θετικό. Αυτή η τροπολογία δεν γίνεται να μην ψηφιστεί γιατί πέρα από το ότι εμείς θα την ψηφίζαμε για λόγους αρχών, είναι και μια πραγματική ανάγκη της κοινωνίας. Νομίζουμε ότι είναι το μίνιμουμ που πρέπει να γίνει και αποδεικνύει ότι η κοινωνία είναι πραγματιστική. Έχουμε τόσους μετανάστες οι οποίοι είναι αόρατοι…».

Και κατέληξε: «Ο κυνικός ρεαλισμός που βασίζεται πάνω σε ιδεολογήματα τύπου «όχι γιατί θα τους νομιμοποιήσουμε και θα μείνουν εδώ και θα γίνουμε τόπος προσέλκυσης κ.λπ.» δεν βασίζεται πουθενά, ούτε στην ιστορία».

 

newsbeast.gr