Χρυσομάλλης της ΝΔ: Έχω επιφυλάξεις για την τροπολογία που αφορά τους μετανάστες, αλλά θα την ψηφίσουμε όλοι

«Η διάταξη μπορεί να αποτελέσει κάλεσμα προς νεοεισερχόμενους μετανάστες στη χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά

Τη διαφοροποίησή του από την επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας που αφορά την απόκτηση άδειας διαμονής των μεταναστών που έχουν εισέλθει παρανόμως στη χώρα μας την τελευταία τριετία και εργάζονται, εξέφρασε και ο βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που επίσης αντιτίθεται στις προωθούμενες διατάξεις, Άλλωστε και οι δύο εκλέγονται στον ίδιο νομό. Ωστόσο ο κ. Χρυσομάλλης ξεκαθάρισε πως θα υπερψηφίσει την τροπολογία καθώς να θυμίσουμε, έχει τεθεί κομματική γραμμή και όποιος δεν την εγκρίνει θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (με εξαίρεση τον πρώην πρόεδρο του κόμματος).

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Χρυσομάλλης αμφισβήτησε ότι το νέο έκτακτο πλαίσιο άδειας παραμονής είναι πιο αυστηρό από άλλες μεσογειακές χώρες, εξηγώντας το μοντέλο της Ιταλίας επί διακυβέρνησης Μελόνι.

Παράλληλα εξέφρασε ισχυρό προβληματισμό, υποστηρίζοντας πως αυτή η ρύθμιση μπορεί να αποτελέσει κάλεσμα προς νεοεισερχόμενους μετανάστες στη χώρα μας και αμφισβήτησε τα επιχειρήματα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, ότι η ρύθμιση αφορά νόμιμους μετανάστες κυρίως από Αλβανία και Γεωργία οι οποίοι για κάποιον λόγο δεν ανανέωσαν την άδεια παραμονής τους και σήμερα βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

«Αν αφορούσε όσους κατέχουν τουριστική βίζα θα μπορούσε να δώσει λύσεις καθώς είναι αυστηρότερο το πλαίσιο και θα ξέραμε ποιοι είναι. Αν ήταν αυτή η διάταξη, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση σ’ αυτό. Θα ήταν πρώτο βήμα και να δούμε για τους εργάτες γης και όχι γενική τροπολογία και αφορά όποιον βρίσκεται εδώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω ότι μετά τις γιορτές θα είναι εφικτό να εντοπιστούν νέοι τρόποι βελτίωσης της διάταξης, όπως ανέφερε ο κ. Καιρίδης. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα και στέλνει λάθος μήνυμα. Ελπίζω να μην ξανασυζητάμε για προβλήματα που θα έχει δημιουργήσει. Θα ήθελα και εγώ όπως και πολλοί συνάδελφοι, να έχουν δοθεί περισσότερες εξηγήσεις στην Επιτροπή που συζητήθηκε η τροπολογία. Το υπόλοιπο νομοσχέδιο είναι πολύ καλό, θα ψηφίσουμε όλοι την τροπολογία».

 

newsbeast.gr