Βουλή: Αντιπαράθεση Λιβάνιου-Κατρίνη για την «Ανάπλαση Α.Ε.» – «Φαντάζομαι θα μπορέσετε να κοιτάξετε στα μάτια τον κ. Δούκα»

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την τροπολογία σχετικά με την εταιρεία «Ανάπλαση Α.Ε.». Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, παρέπεμψε στην αιτιολόγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για απαντήσεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή την συγκεκριμένη ρύθμιση, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, να σχολιάζει πως «φαντάζομαι θα μπορέσετε να κοιτάξετε στα μάτια τον κ. Δούκα, όταν θα πάτε στην ορκωμοσία του».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε το Σώμα για το περιεχόμενο των διατάξεων του τομέα ευθύνης του, που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο. Η ενημέρωση όμως κρίθηκε ελλιπής από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, διότι δεν συμπεριέλαβε την «Ανάπλαση Α.Ε.».

«Επί δικής σας θητείας, ως αναπληρωτή υπουργού υπεύθυνου για την αυτοδιοίκηση, κύριε Λιβάνιε, έγινε αυτή η αλλαγή του πλαισίου για την Ανάπλαση της Αθήνας. Φαντάζομαι θα μπορέσετε να κοιτάξετε στα μάτια τον κ. Δούκα, όταν θα πάτε στην ορκωμοσία του, και θα του πείτε ότι αυτό δεν έγινε στα πλαίσια κάποιας μεθόδευσης», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Για το θέμα της Ανάπλασης, νομίζω θα έρθουν και από το υπουργείο Περιβάλλοντος να κάνουν τη σχετική υποστήριξη της τροπολογίας. Όμως θέλω να σας πω ότι για τον τομέα της Αυτοδιοίκησης, οι διατάξεις έρχονται με μεγάλη φειδώ και έρχονται προκειμένου να τεθούν θέματα ενόψει της εγκατάστασης των νέων δημοτικών και περιφερειακών Αρχών. Τονίζω ότι κάποιες διατάξεις έχουν ζητηθεί έντονα από όλα τα κόμματα, όπως το θέμα των οφειλών», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ο Θ. Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι με νομοτεχνική βελτίωση όλες οι περιφέρειες της χώρας θα πάρουν έναν επιπλέον αντιπεριφερειάρχη, και όχι μόνο η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία.

Τόνισε, επίσης, ότι η δυνατότητα που δίνεται με το νομοσχέδιο να «εμπλουτίσουν» το γραφείο τους οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες με προσωπικό το οποίο υπηρετεί σε Σώματα Ασφαλείας και στο Πυροσβεστικό Σώμα, κινείται στη λογική ότι είναι άτομα που γνωρίζουν από Πολιτική Προστασία και δεν θα είναι προσωπικό, που διατίθεται για φύλαξη των περιφερειαρχών.

 

enikos.gr