Χριστουγεννιάτικα μάφιν με μπαχαρικά

Ο pastry chef Χρίστος Ποτσίδης μας βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Υλικά

  • 325γρ. παστά φρούτα ψιλοκομμένα,
  • 80γρ. ρούμι ή μπράντι,
  • 310γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
  • 1 κουταλάκι mixed spices,
  • 1 κουταλάκι κανέλα,
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
  • 155γρ. μαύρη ζάχαρη,
  • 125γρ. γάλα,
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο,
  • 2 κουταλιές μαρμελάδα χρυσόμηλο,
  • ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
  • ½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού,
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο και κρυωμένο,
  • 125γρ. έτοιμη ζαχαρόπαστα.

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα αποξηραμένα φρούτα και το ρούμι σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε. Τα αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε στους 170°C το φούρνο. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τα mixed spices,την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη. Κάνετε μια τρύπα στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα, το αβγό, τη μαρμελάδα, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και το βούτυρο.
  2. Τα ρίχνετε στην τρύπα που ανοίξατε στο μίγμα με το αλεύρι. Προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύετε απαλά. Μοιράζετε το μίγμα σε χαρτάκια για μάφιν και τα ψήνετε για 20 λεπτά περίπου ή όταν βάζετε ένα μαχαιράκι στη μέση να βγαίνει στεγνό. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
  3. Βάζετε ζάχαρη άχνη σε ένα πάγκο και ανοίγετε τη ζαχαρόπαστα σε πάχος περίπου 2εκ. Αλείφετε τα μάφιν με λίγη μαρμελάδα χρυσόμηλο. Κόβετε τη ζαχαρόπαστα σε όποιο σχήμα θέλετε και τη βάζετε πάνω από τα μάφιν.
  4. Διακοσμείτε με διάφορα έτοιμα ζαχαρωτά στολίδια.

 

xrysessyntages.com